Home » D:News » Delfini dresați în Crimeea, aduși de ruși la o bază navală de la Marea Neagră

Delfini dresați în Crimeea, aduși de ruși la o bază navală de la Marea Neagră

Delfini dresați în Crimeea, aduși de ruși la o bază navală de la Marea Neagră
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 30.04.2022

Rusia a amenajat două țarcuri de delfini dresați de marină la intrarea în portul Sevastopol din Crimeea, potrivit Institutului Naval al SUA (USNI).

USNI a studiat imagini din satelit care arată că țarcurile au fost mutate în acel loc la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie, pentru a proteja o bază navală din Marea Neagră, anunță BBC.

Sevastopol este cea mai importantă bază navală rusă din Marea Neagră, care adăpostește nave de mare valoare, aflate în afara razei de acțiune a rachetelor ucrainene, dar vulnerabile la operațiunile de infiltrare subacvatică și de scufundare.

Delfinii pot fi antrenați să „ajute personalul de securitate”

În trecut, mamiferele marine au fost antrenate atât de armata americană, cât și de cea rusă pentru a ajuta în operațiunile subacvatice și de combatere a scafandrilor.

Un delfin alb (Delphinapterus leucas) care purta un ham rusesc a fost supranumit „spion pentru un program de cercetare rusesc” atunci când a fost găsită în largul coastelor Norvegiei în 2019.

Experții programului pentru mamifere marine al Marinei SUA susțin că delfinii pot fi antrenați să „ajute personalul de securitate în detectarea și prinderea înotătorilor și scafandrilor neautorizați care ar putea încerca să dăuneze oamenilor, navelor sau instalațiilor portuare ale Marinei”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase