Home » D:News » Elon Musk a vândut acţiuni Tesla de 4 miliarde de dolari. Valoarea companiei a scăzut

Elon Musk a vândut acţiuni Tesla de 4 miliarde de dolari. Valoarea companiei a scăzut

Elon Musk a vândut acţiuni Tesla de 4 miliarde de dolari. Valoarea companiei a scăzut
Sursa foto: Hepta
Publicat: 01.05.2022

Elon Musk a vândut acţiuni Tesla Inc. în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari, după ce a încheiat un acord de succes de 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter Inc.

CEO-ul Tesla a vândut 4,4 milioane de acţiuni, potrivit datelor din documentele depuse la „ASF-ul” american, scrie Bloomberg. Analiştii de pe Wall Street şi investitorii au suspectat că Musk ar putea fi nevoit să vândă unele acţiuni pentru a acoperi partea de capital de 21 de miliarde de dolari din tranzacţia cu Twitter pe care a garantat-o personal.

Musk a scris pe Twitter, la scurt timp după ce au fost făcute publice tranzacţiile, că nu are „nicio altă vânzare Tesla planificată după aceasta”.

Musk s-a debarasat de acţiuni Tesla în valoare de peste 16 miliarde de dolari în 2021

Miliardarul şi Twitter au ajuns la un acord pentru ca cel mai bogat om din lume să cumpere compania de social-media. „Este un ciclu brutal de parcurs pentru investitorii Tesla şi aruncă o umbră asupra numelui, Musk vânzând mai multe acţiuni”, spune Dan Ives de la Wedbush.

Tesla a închis la 877 de dolari, minus 0,4% faţă de şedinţa precedentă. De la începutul lui 2022 acţiuniel au minus 27%. Nu este clar dacă Musk a terminat de descărcat acţiunile Tesla, deoarece tweet-ul său ar putea implica faptul că a vândut mai multe acţiuni joi, care ar trebui să fie raportate până vineri, notează Bloomberg, preluată de Mediafax.

Tranzacţia cu Twitter este pregătită să fie una dintre cele mai mari achiziţii cu efect de levier din istorie, Musk asigurând o finanţare de 25,5 miliarde de dolari sub formă de datorie şi de împrumut în marjă de la creditori, inclusiv Morgan Stanley.

Musk este cea mai bogată persoană din lume

Acţiunile Twitter au închis la 49,11 dolari, mai puţin decât cei 54,20 dolari pe care investitorii îi vor primi pentru fiecare acţiune pe care o deţin în baza acordului încheiat de companie cu Musk.

Musk s-a debarasat de milioane de acţiuni Tesla în valoare de peste 16 miliarde de dolari spre sfârşitul anului 2021, primele sale vânzări în mai bine de cinci ani. Acestea au început în noiembrie, după ce şi-a întrebat armata de urmăritori de pe Twitter dacă ar trebui să îşi reducă participaţia la producătorul auto.

Cu o avere de 252,2 miliarde de dolari, Musk este cea mai bogată persoană din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Însă recenta cădere a acţiunilor Tesla i-a rărit 18 miliarde de dolari din averea sa netă în acest an, chiar dacă producătorul auto a raportat la începutul acestei luni câştiguri peste aşteptări.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase