Home » D:News » Elon Musk a reușit să cumpere rețeaua socială Twitter. Ce planuri are acum?

Elon Musk a reușit să cumpere rețeaua socială Twitter. Ce planuri are acum?

Elon Musk a reușit să cumpere rețeaua socială Twitter. Ce planuri are acum?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.04.2022

Consiliul de administrație al Twitter a fost de acord cu oferta de 44 de miliarde de dolari (34,5 miliarde de lire sterline) din partea miliardarului Elon Musk.

Musk, care a făcut oferta șocantă în urmă cu mai puțin de două săptămâni, a declarat că Twitter are un „potențial extraordinar” pe care îl va debloca.

De asemenea, Elon Musk a cerut o serie de schimbări, de la relaxarea restricțiilor privind conținutul său la eradicarea conturilor false.

Compania a respins inițial oferta lui Musk, dar acum va cere acționarilor să voteze pentru aprobarea tranzacției, scrie BBC.

„Vreau să fac Twitter mai bun ca niciodată”

Potrivit revistei Forbes, Musk este cel mai bogat om din lume, cu o avere netă estimată la 273,6 miliarde de dolari, datorată în principal acționariatului său la producătorul de vehicule electrice Tesla, pe care îl conduce.

El conduce, de asemenea, firma aerospațială SpaceX.

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul omenirii”, a afirmat Musk într-o declarație în care a anunțat tranzacția.

„De asemenea, vreau să fac Twitter mai bun ca niciodată, îmbunătățind produsul cu noi caracteristici, făcând algoritmii open source pentru a crește încrederea, învingând roboții de spam și autentificând toți oamenii”, a adăugat el.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase