Home » D:News » Cât a pariat Warren Buffett pe piaţa bursieră americană de la începutul anului ?

Cât a pariat Warren Buffett pe piaţa bursieră americană de la începutul anului ?

Cât a pariat Warren Buffett pe piaţa bursieră americană de la începutul anului ?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 02.05.2022

Berkshire Hathaway a lui Warren Buffett a pariat pe piaţa bursieră în primul trimestru din 2022, cumpărând acţiuni în valoare de 51,1 miliarde de dolari, informează Ziarul Financiar.

Berkshire Hathaway a lui Warren Buffett a pariat mult pe piaţa bursieră americană în primul trimestru, cumpărând acţiuni în valoare de 51,1 miliarde de dolari, în timp ce acesta a pus la lucru acumularea de lichidităţi a vastului conglomerat, în condiţiile în care pieţele financiare au scăzut de la cote record.

Este o schimbare dramatică faţă de un investitor care a fost un vânzător de acţiuni în ultimii doi ani, avertizând asupra evaluărilor ridicate şi a puţinelor lucruri de pe piaţă care ar putea genera randamente substanţiale.

Dar pieţele financiare globale au slăbit în ultimele luni, în condiţiile în care Rusia a invadat Ucraina şi temerile legate de o încetinire a economiei chineze au zdruncinat încrederea investitorilor.

Un tezaur de război

Acest lucru i-a oferit o intrare mai atractivă, potrivit analiştilor şi investitorilor care au fost încălziţi de votul de încredere în piaţa bursieră din partea aşa-numitului Oracol din Omaha.

Ritmul furibund al achiziţiilor de acţiuni a fost suficient pentru a pune o adâncitură în teancul de numerar al Berkshire, pe care Buffett l-a comparat adesea cu un tezaur de război. Numerarul a scăzut la 106,3 miliarde de dolari la sfârşitul lunii martie, de la puţin sub 147 miliarde de dolari la sfârşitul anului. Raportul privind primul trimestru al companiei a arătat că aceasta a vândut acţiuni în valoare de 9,7 miliarde de dolari în această perioadă, ceea ce indică faptul că a fost un cumpărător net de acţiuni în valoare de 41 de miliarde de dolari la începutul anului – unul dintre cele mai active trimestre din istoria sa recentă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase