Home » D:News » Omicron provoacă mai puține cazuri de long-COVID în cazul persoanelor vaccinate

Omicron provoacă mai puține cazuri de long-COVID în cazul persoanelor vaccinate

Publicat: 08.05.2022
Omicron provoacă mai puține cazuri de long-COVID în cazul persoanelor vaccinate
Sursa foto: Shutterstock

Omicron provoacă mai puține cazuri de long-COVID în rândul celor dublu vaccinați decât Delta, arată un nou studiu.

Șansele ca adulții complet vaccinați infectați cu Omicron BA.1 să raporteze că au avut COVID lung de la 4 până la 8 săptămâni după îmbolnăvire au fost reduse cu 50% față de persoanele infectate cu varianta Delta, arată datele Biroului Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie, scrie Sky News.

Conform ONS, 15,9% dintre participanții la studiu – adulți dublu vaccinați – infectați cu Delta au avut simptomele long-COVID față de 8,7% infectați cu varianta Omicron BA.1.

Care este cel mai des întâlnit simptom?

În cazul long-COVID, simptomele persistă mai mult de 4 săptămâni după o primă infecție cu coronavirus și nu pot fi explicate prin altceva.

Oboseala continuă este cel mai des întâlnit simptom (51%), urmată de dificultăți de respirație (33%), pierderea mirosului (26%) și apoi dificultăți de concentrare (23%).

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase