Home » D:News » Varianta Omicron, la fel de severă ca variantele anterioare. „Riscurile de mortalitate, aproape identice”

Varianta Omicron, la fel de severă ca variantele anterioare. „Riscurile de mortalitate, aproape identice”

Publicat: 06.05.2022
Varianta Omicron, la fel de severă ca variantele anterioare. „Riscurile de mortalitate, aproape identice”
Foto: Shutterstock

Contrar ipotezelor anterioare, varianta Omicron a virusului SARS-CoV2 este la fel de severă ca variantele anterioare, arată un studiu amplu.

Varianta Omicron a virusului SARS-CoV2 este la fel de severă ca variantele anterioare, contrar ipotezelor anterioare, conform cărora ar fi mai contagioasă, dar mai puțin severă, a constatat un studiu de amploare realizat în Statele Unite.

„Am constatat că riscurile de spitalizare și mortalitate au fost aproape identice”, au declarat patru oameni de știință citați de Reuters.

Diferite variante ale coronavirusului au dominat lumea în ultimii ani

Aceștia au realizat studiul pe baza datelor de la 130.000 de pacienți COVID-19 din ultimii doi ani, perioadă în care diferitele variante ale coronavirusului au dominat lumea.

Studiul, aflat în curs de evaluare la Nature Portfolio și postat pe Research Square, include date demografice, rata de vaccinare și indicele de comorbiditate Charlson, care prezice riscul de deces în decurs de un an de la spitalizare pentru pacienții cu anumite probleme de sănătate, scrie Mediafax.

Studiile care au presupus că varianta Omicron este mai puțin severă au fost efectuate în diferite locuri, inclusiv în Africa de Sud, Scoția, Anglia și Canada, au declarat oamenii de știință de la Massachusetts General Hospital, Minerva University și Harvard Medical School.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase