Home » D:News » Rusia îl amenință pe Elon Musk ca urmare a sprijinului acordat Ucrainei (DOCUMENTAR)

Rusia îl amenință pe Elon Musk ca urmare a sprijinului acordat Ucrainei (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 11.05.2022

La puțin timp de la invazia Rusiei în Ucraina, Elon Musk a sărit în ajutorul Kievului. El a permis ucrainenilor accesul la rețeaua de internet, cu ajutorul sateliților Starlink. De atunci, cel mai bogat om in lume a transmis mai multe mesaje pentru autoritățile din Rusia, inclusiv pentru liderul Vladimir Putin.

Nu cu mult timp în urmă însă, amenințările au venit și la adresa sa. Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale Roscosmos îl consideră vinovat pe miliardarul Elon Musk, după ce ar fi folosit constelația Starlink, pe orbita joasă a Pământului, care include peste 2.000 de sateliți, să ofere conexiune pe Internet cetățenilor și autorităților din Ucraina, în timpul invaziei.

Elon Musk s-a născut în Africa de Sud în anul 1971 și este de bază un inginer, proiectant industrial, inventator și inovator, programator, antreprenor tehnologic și filantrop. El este fondatorul, directorul general și inginerul șef al SpaceX, o companie privată din Statele Unite ale Americii, dedicată realizării de vehicule pentru transport în spațiul cosmic. Domeniul de bază al companiei este proiectarea, realizarea și dezvoltarea de vehicule spațiale de lansare parțial sau total refolosibile. SpaceX realizează două vehicule de lansare majore; Falcon 1, de dimensiuni mici, lansate în 2008 și Falcon 9, de dimensiuni mari, care au fost lansate în 2009.

Deși inițial Space X a avut sediul în El Segundo, operează în acest moment în Hawthorne, ambele aflate în California. În anul 2008, după trei încercări nereușite, SpaceX a reușit să lanseze pe orbită stabilă primul său vehicul cosmic purtat de racheta purtătoare Falcon 1, un concept 100% original al companiei.

Totodată, Musk este directorul executiv și arhitectul de produs al Tesla, constructorul de automobile electrice de înaltă performanță, fondator al companiei The Boring Company, co-fondator al Neuralink; și co-fondator și inițial co-președinte al consiliului de administrație al OpenAI, un laborator de cercetare a inteligenței artificiale.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase