Home » D:News » Coreea de Nord a anunțat primul deces din cauza COVID-19

Coreea de Nord a anunțat primul deces din cauza COVID-19

Publicat: 15.05.2022
Coreea de Nord a anunțat primul deces din cauza COVID-19
Credit foto: Shutterstock

Coreea de Nord a confirmat primul deces cauzat de COVID-19, iar presa de stat a adăugat că alte zeci de mii de persoane prezintă simptome de febră.

Șase persoane au murit după ce au făcut febră, una dintre ele fiind depistată pozitiv la Omicron, a anunțat presa de stat, citată de BBC.

Conform presei, 187.000 de persoane cu febră sunt „izolate și tratate”.

Deși experții consideră că virusul este prezent în țară de ceva timp, autoritățile au anunțat abia primele cazuri.

Acestea au anunțat că a existat un focar al variantei Omicron în capitala Pyongyang și au anunțat măsuri de izolare. Agenția oficială de știri KCNA a raportat că focarul s-a extins dincolo de capitală. „O febră a cărei cauză nu a putut fi identificată s-a răspândit în mod exploziv la nivel național de la sfârșitul lunii aprilie”, a transmis agenția, potrivit Mediafax.

187.000 de persoane cu febră sunt „izolate și tratate”

Aproximativ 350.000 de persoane au prezentat semne ale acestei febre, a adăugat agenția, fără a preciza câte au fost testate pozitiv pentru Covid.

Analiștii sugerează că cele mai recente cifre din mass-media de stat, inclusiv recunoașterea faptului că febra nespecificată s-a răspândit la nivel național, ar putea indica faptul că țara se confruntă cu o epidemie diferită de toate cele pe care le-a văzut până acum.

Potrivit experților, populația de 25 de milioane de locuitori este vulnerabilă din cauza lipsei unui program de vaccinare și a asistenței medicale precare.

KCNA a raportat că liderul nord-coreean Kim Jong-un a vizitat un centru de sănătate și „a aflat despre răspândirea la nivel național a Covid-19”. Acesta a descris situația ca fiind o „criză imediată de sănătate publică”.

La o întâlnire în care s-au prezentat noile reguli privind COVID-19, Kim Jong-un a fost văzut purtând o mască de protecție la televizor, lucru despre care se crede că s-a întâmplat pentru prima dată.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase