Home » D:News » Românii aleg Germania pentru vacanțele urbane, deși țara este pioniera vacanțelor în natură

Românii aleg Germania pentru vacanțele urbane, deși țara este pioniera vacanțelor în natură

Românii aleg Germania pentru vacanțele urbane, deși țara este pioniera vacanțelor în natură
Foto: Pixabay
Publicat: 23.05.2022

83% dintre europeni consideră călătoriile sustenabile vitale și 61% spun că pandemia i-a făcut să își dorească să călătorească mai sustenabil în viitor. Germania este pionieră în turismul sustenabil, însă românii o vizitează pentru vacanțe urbane.

Conform unui studiu realizat de o platformă de rezervări online, 83% dintre europeni consideră călătoriile sustenabile vitale și 61% spun că pandemia i-a făcut să își dorească să călătorească mai sustenabil în viitor.

Germania este pionieră în turismul sustenabil și ocupă locul 2 ca destinație preferată de europeni pentru călătoriile în natură, acestea fiind cel mai popular tip de vacanță în Germania.

Interesul crescut pentru vacanțele în natură se vede și în planurile de călătorie ale turiștilor români.

Cum arată planurile de călătorie ale turiștilor români?

Cu toate acestea, conform datelor Organizației Germane pentru Turism cei mai mulți români (52%) călătoresc în Germania pentru vacanțe urbane și culturale. Bugetul mediu al turiștilor români care călătoresc în Germania a fost anul trecut de 589 euro.

Organizația Germana pentru turism a înregistrat peste 900.000 de înnoptări ale turiștilor români în anul 2021 și o creștere procentuală cu 15% față de anul anterior. Aproximativ 37% dintre vizitele românilor în Germania au ca destinație vacanța și petrecerea timpului liber, 32% călătoresc în interes de afaceri și 30% își vizitează prietenii și familia.

Unul dintre efectele pandemiei a fost creșterea interesului pentru călătoriile sustenabile și vacanțele orientate spre natură.

Germania, pionieră în turismul sustenabil

Organizația Germană pentru Turism (GNTB) a efectuat un sondaj în rândul profesioniștilor din turism, iar trei sferturi dintre aceștia se așteaptă ca cererea din acest segment să crească în următorii trei ani.

O treime din suprafața Germaniei este sub protecție specială, ca Parc Natural sau Parc Național:16 parcuri naționale, 104 parcuri naturale, 16 rezervații ale biosferei UNESCO. În Germania sunt 300.000 km de trasee marcate de mers pe jos, peste 76.000 km de trasee pentru biciclete și 350 de stațiuni balneare certificate.

Aceste rute sunt întinse pe întreg teritoriul Germaniei şi sunt extrem de diverse. Traversează zone rurale sau urbane şi facilitează experienţe culturale şi culinare deosebite, se arată într-un comunicat remis Mediafax de către Organizaţia Germană pentru Turism.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase