Home » D:News » Un start-up vrea să combată emisiile de carbon cu vodcă. Care este conceptul?

Un start-up vrea să combată emisiile de carbon cu vodcă. Care este conceptul?

Publicat: 22.05.2022
Un start-up vrea să combată emisiile de carbon cu vodcă. Care este conceptul?
Credit foto: Shutterstock

Un startup care poartă numele elementar de Air Company sau Compania Aerului produce o vodcă obținută din emisiile de dioxid de carbon, un concept futuristic pentru o nouă băutură.

Aceasta te poate și îmbăta, dar te poate face să te simți și puțin mai bine în legătură cu mediul. Compania se folosește de emisiile de carbon ale industriilor care eliberează în aer acest gaz pentru a-l transforma în diferite băuturi, printre care și vodcă, parfum și dezinfectant, indică Futurism.

„Este evident mult mai bine pentru planetă pentru că eliminăm din dioxidul de carbon cu fiecare sticlă pe care o producem”, a spus pentru CNBC Gregory Constantine, co-fondator și director la Air Company.

Spirtoasele din dioxid de carbon

Proiectul cu băuturi alcoolice reprezintă o ipostază a unui trend mult mai amplu care presupune capturarea carbonului și folosirea acestuia pentru a produce diferite produse – de la detergenți, la combustibil de rachetă.

Air Company folosește mai întâi electroliza pentru a separa hidrogenul și oxigenul de apă, care mai apoi este transformată în etanol folosindu-se „un reactor de conversie a carbonului”.

Acest aparat utilizează emisiile de dioxid de carbon pentru a rafina mai apoi etanolul în alcool care să poată fi consumat.

Vodca Air la doar 65 de dolari

O sticlă de 750 de mililitri de Air Vodka costă în jur de 65 de dolari, ceea ce poate fi mai scump decât ai putea fi obișnuit să plătești pentru o sticlă de vodcă. Totuși, vodca obținută din emisii de carbon pare a fi o idee extrem de bună.

Air Company caută să-și extindă lanțul de producție și să creeze o varietate mai mare de produse bazate pe emisiile de carbon.

„Vodca pentru noi este ca o poartă spre alte produse care să aibă o aplicabilitate industrială”, a mai spus Constantine.

Vă mai recomandăm și:

Statele Unite au interzis importurile de vodcă și caviar din Rusia

Ce gust are Vodca Cernobîl, primul produs destinat consumului realizat în zona de excludere

Ce se întâmplă cu nivelul zahărului din sânge atunci când bei alcool?

Arabia Saudită vrea să construiască un oraș „în linie dreaptă” care nu va avea „mașini, străzi și emisii de carbon”

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase