Home » D:News » Cine sunt oamenii care îl pot îndepărta pe Putin de la putere (DOCUMENTAR)

Cine sunt oamenii care îl pot îndepărta pe Putin de la putere (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20.05.2022

Discursurile sale, deciziile, ieșirile în public îi fac pe mulți analiști și observatori ai Rusiei să spună că Vladimir Putin a devenit instabil mintal. Mai mult decât atât, speculațiile sugerează că acest comportament se datorează izolării și anxietății sale din cauza sancțiunilor economice pe care Occidentul și alți aliați le-au aplicat împotriva sa. Și ar mai fi un factor care îl sperie: Siloviki.

Se pare că aceasta este adevărata amenințare: elita militară și de securitate a Rusiei. Aceștia sunt oameni precum Nikolai Patrușev, în prezent secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, și Alexander Bortnikov, șeful Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), precum și alți actuali și foști înalți oficiali de securitate.

Siloviki sunt dispuși să folosească acest amestec mortal de putere dură și secretomanie atunci când apare o amenințare serioasă la adresa sistemului cleptocratic rusesc.

Nikolai Patrushev este un politician rus, ofițer de securitate și ofițer de informații. A ocupat funcția de director al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), care este principala organizație succesoare a KGB-ului sovietic, din 1999 până în 2008 și este secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei din 2008.

Aparținând facțiunii siloviki a cercului interior al președintelui Vladimir Putin, Patrushev este considerat a fi unul dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Putin și o figură principală din spatele afacerilor de securitate națională a Rusiei.

Alexander Vasilyevich Bortnikov este un ofițer de informații rus care a ocupat funcția de director al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) din 2008.

Este unul dintre cei mai puternici membri ai fracțiunii silovik și un membru al cercului interior al lui Vladimir Putin.

Erou al Federației Ruse din 2019, el deține și gradul de general de armată, cel mai înalt grad ocupat din armata rusă.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase