Home » D:News » Lumea, amenințată cu „Satan” (DOCUMENTAR)

Lumea, amenințată cu „Satan” (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 26.05.2022

Rusia dispune de un arsenal nuclear care este capabil să lichideze întreaga planetă de peste 447 de ori. După ce a amenințat, în nenumărate rânduri, cu folosirea armelor nucleare, Vladimir Putin recurge la noi tactici de intimidare.

După ce a testat noua rachetă Satan-2, la începutul lunii aprilie, liderul de la Kremlin sperie Occidentul cu introducerea în arsenal a 50 de astfel de exemplare.

Noua armă a Moscovei, care poartă numele de „Satan 2”, vine cu un singur element de noutate: capacitatea de a transporta arme hipersonice.

Practic, Satan devine „un autobuz de planoare hipersonice Avangard” – deja celebrele arme lăudate de Vladimir Putin și despre care ruşii susţin că nu pot fi interceptate de actualele sisteme antirachetă ale SUA şi NATO.

Rusia a lansat cu succes racheta, la începutul acestei luni, liderul de la Kremlin avertizând că testul este „de gândit pentru cei care încearcă să amenințe Rusia”.

După calculele făcute de oamenii de știință în 1947, pentru a lichida întreaga omenire este nevoie de până la 100 de bombe nucleare. Cercetarea a avut loc la doi ani după bombardamentele atomice de la Hiroshima și Nagasaki, unde au fost folosite bombe cu o putere de 15-20 de kilotone.

Astăzi, armele nucleare existente au o putere de până la 10-20 de megatone, adică o singură astfel de armă este echivalentul a 1.000 de bombe folosite în anul 1945.

Cu toate acestea, în anul 2018, prin intermediul unui alt studiu, cercetătorii au arătat că un arsenal nuclear de 100 de rachete este mai mult decât suficient pentru a descuraja orice putere militară.

Astfel, detonarea simultană a 100 de arme nucleare e suficientă pentru reducerea cu 20% a luminii venite de la Soare, producerea de ploi acide şi afectarea unui număr suficient de terenuri arabile pentru a provoca o criză alimentară care să conducă ulterior la o foamete mondială.

„Satan 2” sau „Sarmat„ este înlocuitorul rachetei „Satan 1”, dezvoltată în perioada fostului URSS, în anii 1970. Sarmat este o rachetă balistică intercontinentală super-grea alimentată cu lichid.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase