Home » D:News » Ucraina susține că Rusia a împrăștiat până la 500 de mine în Marea Neagră

Ucraina susține că Rusia a împrăștiat până la 500 de mine în Marea Neagră

Ucraina susține că Rusia a împrăștiat până la 500 de mine în Marea Neagră
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 29.05.2022

Ucraina susține că Rusia a împrăștiat între 400 și 500 de mine sovietice vechi în Marea Neagră, care sunt smulse din ancore în timpul furtunilor și plutesc în derivă, ceea ce face imposibil exportul de bunuri din porturile ucrainene.

Purtătorul de cuvânt al administrației militare regionale din Odesa, Serhiy Bratchuk, spune că Rusia a „creat o criză alimentară în lume” prin blocarea porturilor, adăugând că Rusia folosește un „alibi informațional”, dând vina pe Ucraina pentru criza alimentară, scrie BBC.

Porturile ucrainene de la Marea Neagră au fost blocate de la începutul războiului, la 24 februarie, ceea ce a dus la suspendarea exporturilor de cereale, iar oficialii spun că 20 de milioane de tone de cereale sunt acum blocate în țară.

Rusia s-a oferit să deschidă un coridor prin Marea Neagră

ONU spune că unele țări s-ar putea confrunta cu foamete pe termen lung dacă exporturile Ucrainei nu vor fi restabilite la nivelurile de dinainte de război. Rusia s-a oferit să deschidă un coridor prin Marea Neagră pentru transporturile de alimente, în schimbul unei relaxări a sancțiunilor.

BBC nu a reușit să verifice independent aceste afirmații.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase