Home » D:News » Ahmetov cere bani rușilor, pentru Azovstal (DOCUMENTAR)

Ahmetov cere bani rușilor, pentru Azovstal (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 31.05.2022

Cel mai bogat oligarh ucrainean, proprietarul uzinei Azovstal, vrea să dea în judecată Rusia pentru bombardamentele care au provocat pierderi de aproape 20 de miliarde de dolari la oțelăriile din orașul distrus de armata rusă.

„Cu siguranță vom da în judecată Rusia și vom cere despăgubiri pe măsura pierderilor și a afacerilor distruse”, a spus într-un interviu Rinat Ahmetov, proprietarul Metinvest, cel mai mare producător de oțel din Ucraina.
Ahmetov a pierdut foarte mulți bani, din cauza pagubelor provocate uzinelor Azovstal și Ilici.

„Costul de înlocuire din cauza agresiunii rusești este între 17 și 20 de miliarde de dolari. Valoarea finală va fi determinată în procesul intentat Rusiei.”

Uzina Azovstal a fost distrusă. Aceasta a devenit ultimul bastion de apărare al orașului-port din sudul Ucrainei.

Fabrica siderurgică Ilici, deținută tot de Ahmetov, a fost și ea serios avariată în timpul bombardamentelor rusești
Astfel, de la începutul invaziei rusești în Ucraina, Metinvest a anunțat că nu își mai poate aproviziona clienții conform contractelor.

Ahmetov a spus că a rămas în Ucraina de la începutul războiului: „Avem încredere în țara noastră și credem în victoria noastră”.

Fundația Rinat Akhmetov , de la începutul războiului, împreună cu afacerile CSM, a trimis deja peste 20,5 milioane de dolari în asistență pentru Ucraina și ucraineni.

În plus, Șahtior Donețk, clubul de fotbal sponsorizat de Ahmetov, a transformat stadionul Lviv Arena, cu o capacitate de circa 35.000 de locuri, într-un spațiu pentru refugiați.

Din 24 februarie până la începutul lunii mai 2022, afacerile lui Ahmetov, precum și Fundația sa și FC Șahtior au donat aproape 72 de milioane dolari în ajutor umanitar și sprijin pentru Forțele Armate ale Ucrainei și Forțele Teritoriale de Apărare.

Ahmetov are o avere de 7,3 miliarde de dolari, conform indicelui miliardariilor Bloomberg.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase