Marea Britanie produce mai multă energie eoliană decât poate gestiona

03 06. 2022, 00:00

Marea Britanie a primit o veste dulce-amăruie. În ultima săptămână a lunii mai, națiunea a produs mai multă energie eoliană decât au putut gestiona sistemele sale.

În data de 25 mai, Bloomberg, citat de Futurism, a scris că unor parcuri eoliene din Scoția li s-a solicitat să reducă producția cu 25 de megawați, adică aproximativ cât consumă două gospodării obișnuite din SUA într-un an.

Publicația de finanțe spune că rețelele din Marea Britanie nu pot gestiona toată această energie eoliană pe care o generează parcurile oceanice și terestre și țara nu nici are capacitatea de a stoca cantități mari de energie în baterii.

Prea multă energie eoliană

În plus, morile de vânt pot, de asemenea, să se oprească automat pentru a proteja mecanismele de deteriorare dacă se învârt prea repede atunci când vântul este prea puternic, așa cum a fost cel care a creat acest surplus de energie. Bloomberg spune că viteza optimă a vântului este de 33 km/h, orice viteză mai mare poate deteriora turbinele.

Știrile vin la câteva zile după ce cercetătorii au spus într-un nou studiu că umanitatea nu a atins încă pragurile necesare pentru a deveni interplanetară. Încă nu putem produce și stoca suficientă energie din multiplele surse ale Pământului pentru a alimenta astfel de călătorii.

Dar asta nu înseamnă că nu încercăm.

Calea spre un Pământ sustenabil

Pe 25 mai, Marea Britanie a atins un vârf de producție de energie care a acoperit mai mult de jumătate din nevoi, vehiculele electrice devin mai accesibile și, ca specie, părem hotărâți într-o oarecare măsură să înțelegem și să valorificăm energia nucleară.

Poate că nu pare un progres prea mare, dar solicitarea ca fermele eoliene să reducă ușor producția este probabil unul dintre numeroșii pași în călătoria pentru a face pământul sustenabil; avem nevoie de producție de energie și de stocare pe termen lung dacă ne dorim să renunțăm brusc la combustibilii fosili.

Vă recomandăm să citiți și:

Val de caniculă peste România. Când începe disconfortul termic?

Desfaci. Folosești. Arunci unde & cum trebuie. Drumul spre o nouă viață: De la deșeu, la materie primă

Specialiștii avertizează că sezonul uraganelor va fi peste medie în 2022

Cumpărătorii de automobile s-au reprofilat. Peste 50% caută un vehicul electric