Home » D:News » Specialiștii avertizează că sezonul uraganelor va fi peste medie în 2022

Specialiștii avertizează că sezonul uraganelor va fi peste medie în 2022

Publicat: 31.05.2022

Experții avertizează că estul Statelor Unite ar trebui să se pregătească pentru o serie de furtuni tropicale extreme anul acesta. Sezonul uraganelor din Atlantic din 2022 pare să fie cel mai activ din ultimii șapte ani, arată NOAA.

Există o probabilitate de 70% ca sezonul uraganelor din 2022, care începe pe 1 iunie și se termină pe 30 noiembrie să aducă între 14 și 21 de furtuni, cu viteze ale vântului de peste 63 kilometri pe oră, între 6 și 10 cu viteze de 119 kilometri pe oră și 3-6 cu viteze de peste 179 kilometri pe oră.

Prima furtună a anului va purta numele de Alex, iar următoarele se vor numi Bonnie, Danielle și Earl, indică Centrul Național pentru Uragane. Doar 21 de nume, începând cu litera A și terminându-se cu W, se dau furtunilor în fiecare an, indică Live Science.

Noua prognoză înseamnă că există o posibilitate ca toate cele 21 de nume de furtuni să fie folosite pentru al treilea an consecutiv; 21 de furtuni înregistrate în 2021 și un număr record de 30 în 2020.

Fenomene cu potențial de dezastru

Evenimentul prezent „La Nina”, care a dus la crearea unor ape mai calde în regiunile Oceanului Atlantic și ale Mării Caraibilor, este în parte responsabil pentru numărul crescut de furtuni din ultima perioadă. La Nina, care înseamnă „fetiță” în spaniolă, este un tipar climatic din Oceanul Pacific în care apele din Pacificul tropical estic sunt mai reci și implică vânturi mai puternice decât în mod normal.

Acest lucru poate afecta vremea de pe întreg globul și poate conduce la sezoane de uragane mai agresive. Prognozele timpurii ale cercetătorilor de la Universitatea din Arizona de pe 28 Aprilie sugerează că La Nina se poate disipa, adică apariția unui sezon al uraganelor moderat.

Din fericire, pe 18 mai, NOAA a anunțat că sezonul uraganelor din Pacificul Central are potențialul de a fi mai puțin activ. Doar două sau patru cicloane tropicale sunt prezise pentru această regiune.

Prognoze pentru perioada următoare

Orașul New York este una dintre zonele cele mai afectate de Uraganul Ida din 2021, care a atins viteze maxime de 240 kilometri pe oră și a lovit nouă state, fiind vizibil de la o distanță foarte mare deasupra Pământului. Până ce Ida a trecut, pierderile cauzate s-au ridicat la 75 de miliarde de dolari, relata NOAA în aprilie.

Furtunile individuale pot deveni de asemenea mai puternice pe fondul schimbărilor climatice. În februarie 2021, un studiu publicat în Environmental Research Letters a arătat că vânturile uraganelor din Bermude aproape că s-au dublat ca intensitate în ultimii 66 de ani pe fondul creșterii temperaturilor oceanelor din regiune.

Sezonul uraganelor din Atlantic din 2021 a ajuns să fie mult mai activ decât se estimase inițial. Doar timpul va putea spune dacă predicțiile făcute de NOAA pentru acest an sunt corecte, dar experții spun că oamenii ar trebui să înceapă să se pregătească. „Este esențial să ne amintim că este nevoie de doar câteva furtuni pentru a produce pagube caselor, cartierelor și comunităților”, spune Richard Spinrad, administrator NOAA.

Vă mai recomandăm și: 

Furtuna de nisip a închis școli, birouri și a oprit zborurile în Irak

Semne de îmbătrânire prematură, observate la maimuțele care au supraviețuit unui uragan

Ciclonul tropical Blake este aşteptat să lovească vestul Australiei

„Love Lost, Bucharest”, expoziție de simboluri ale iubirii pierdute

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase