Home » D:News » Bulgaria, scutită de embargoul petrolier rusesc până în 2025

Bulgaria, scutită de embargoul petrolier rusesc până în 2025

Publicat: 02.06.2022
Bulgaria, scutită de embargoul petrolier rusesc până în 2025
Foto: Shutterstock

Bulgaria este scutită de embargoul petrolier rusesc până la sfârșitul anului 2024, susține premierul Kiril Petkov.

Bulgaria a fost exceptată de la embargoul impus de Uniunea Europeană asupra petrolului rusesc până la sfârșitul anului 2024, a declarat marți premierul bulgar Kiril Petkov presei de la Bruxelles.

Mai multe detalii privind scutirea vor fi dezvăluite în câteva zile, a declarat Petkov înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European privind Ucraina, potrivit CNN.

Bulgaria va avea timp să-și adapteze unitățile industriale

Petkov a declarat că scutirea va da Bulgariei timp pentru a-și adapta unitățile industriale pentru a procesa și alte tipuri de petrol.

De asemenea, el a declarat că este „bucuros” că cea de-a șasea rundă de sancțiuni UE împotriva Rusiei „va trece” și că „fluxurile financiare ale Rusiei vor înceta”.

Liderii Uniunii Europene au convenit recent să interzică majoritatea importurilor de petrol rusesc, ca parte a unui nou pachet de sancțiuni împotriva Moscovei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase