Home » D:News » Rusia a limitat exporturile de gaze nobile, un ingredient cheie pentru fabricarea cipurilor

Rusia a limitat exporturile de gaze nobile, un ingredient cheie pentru fabricarea cipurilor

Rusia a limitat exporturile de gaze nobile, un ingredient cheie pentru fabricarea cipurilor
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 05.06.2022

Rusia, afectată de sancțiuni, a limitat exporturile de gaze nobile precum neonul, un ingredient cheie pentru fabricarea cipurilor, până la sfârșitul anului 2022, pentru a-și consolida poziția pe piață, a declarat ministerul rus al comerțului.

Limitarea exporturilor Rusiei ar putea agrava criza de aprovizionare de pe piața mondială a cipurilor. Ucraina a fost unul dintre cei mai mari furnizori de gaze nobile din lume până când și-a suspendat producția la fabricile sale din orașele Mariupol și Odesa, în luna martie.

Exporturile de gaze nobile, pe care Rusia obișnuia să le furnizeze Japoniei și altor țări, vor putea fi făcute doar cu permisiune specială din partea statului până la 31 decembrie, a declarat guvernul rus.

Rusia reprezintă 30% din aprovizionarea globală cu gaze nobile

Măsura va oferi oportunitatea de a „rearanja acele lanțuri care au fost acum rupte și de a construi altele noi”, a declarat joi ministrul adjunct al comerțului, Vasily Shpak, pentru Reuters, prin intermediul serviciului de presă al ministerului, conform Reuters.

Rusia reprezintă 30% din aprovizionarea globală cu gaze nobile, potrivit estimărilor ministerului.

Taiwan, principalul producător mondial de cipuri, a impus restricții asupra exporturilor acestui produs în Rusia după ce trupele Moscovei au intrat în Ucraina, pe 24 februarie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase