Home » D:News » Un câine dispărut în timpul unei curse cu sănii din Alaska a fost găsit după trei luni

Un câine dispărut în timpul unei curse cu sănii din Alaska a fost găsit după trei luni

Un câine dispărut în timpul unei curse cu sănii din Alaska a fost găsit după trei luni
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 07.06.2022

Leon a dispărut de la un punct de control, la startul cursei Iditarod din Alaska, în luna martie. Toate eforturile organizatorilor de a-i da de urmă s-au dovedit a fi zadarnice. Totuși, câinele a fost găsit după trei luni, anunță Sky News.

Un câine de sanie care a dispărut în timpul unei curse prin Alaska a fost găsit după trei luni.

Leon a dispărut de la un punct de control în timpul cursei Iditarod în luna martie, iar eforturile organizatorilor de a-i da de urmă s-au dovedit a fi nereușite.

Pe blogul cursei au fost publicate fotografii cu scopul de a-l găsi, iar oamenii au fost încurajați să-i contacteze pe organizatori cu informații despre locul unde se află.

Leon se va întoarce în Franța

Locuitorii din orașul McGrath din Alaska au anunțat că au văzut câinele luna trecută și au încercat să îl prindă lăsând mâncare afară.

Animalul a fost în cele din urmă capturat, au declarat reprezentanții Comitetului Iditarod Trail, și va fi preluat de stăpânul său, francezul Sebastien Dos Santos Borges, pentru a se întoarce în Franța.

Leon este „slab, dar aparent sănătos” și va merge la un veterinar pentru a primi un certificat de sănătate înainte de a zbura înapoi în Franța, a declarat purtătoarea de cuvânt a Iditarod, Shannon Markley, scrie Mediafax.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase