Home » D:News » Localnicii au observat ceva ciudat deasupra unui munte din Alaska. Cum a fost explicat totul?

Localnicii au observat ceva ciudat deasupra unui munte din Alaska. Cum a fost explicat totul?

Localnicii au observat ceva ciudat deasupra unui munte din Alaska. Cum a fost explicat totul?
Credit foto: Elisabeth Griesmer Ahlvin
Publicat: 14.04.2022

O pasăre, un avion sau… dâre de condens foarte ciudate? Cel puțin asta este explicația oficială a Departamentului pentru Siguranța Publică a statului american Alaska.

Oficialii au reacționat după ce au început să apară imagini cu norul bizar deasupra unor zone populate. Imediat după publicarea imaginilor pe o rețea de socializare online, teorii despre o invazie rusească sau chiar extraterestră au început să apară.

Imaginile cu norul ciudat au fost publicate într-un grup al localnicilor din Lazy Mountain. Potrivit utilizatorului care le-a postat, Elisabeth Griesmer Ahlvin, fotografiile au fost făcute la răsăritul soarelui în decurs de 45 de secunde.

„O priveliște atmosferică unică”

„Asta nu este rachetă sau avion. Poți vedea obiectul care produce dârele. Asta în cazul în care nu e vreun avion care s-a dezintegrat în cădere libere. Să sperăm că nu e vorba de așa ceva”, a scris un utilizator.

Totuși, oficialii din Alaska au avut o explicație cât se poate de plauzibilă, potrivit Futurism.

„Investigațiile ulterioare au dezvăluit că un avion comercial de mari dimensiuni se deplasa în acea zonă în jurul orei la care au fost făcute imaginile și filmările”, au spus oficialii într-un comunicat de presă, adăugând că „polițiștii cred că imaginile și filmările arată o dâră de condens de la un avion comercial combinată cu răsăritul soarelui, care împreună au cauzat o priveliște atmosferică unică”.

Explicația oficialilor din Alaska nu-i va satisface pe toți

Deși explicația nu-i va satisface pe cei convinși că dâra este de fapt o „dâră chimică” (chemtrail) sau o rachetă care să aducă următoarea pandemie în America de Nord, cu siguranță au existat foarte mulți nori ciudați surprinși de camerele foto în ultimii ani.

Oficialii din Alaska au declarat că nu au găsit nimic în zona Lazy Mountain, astfel că, cel puțin pentru moment, va trebui să-i credem pe cuvânt.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Sistemul autopilot al unei mașini Tesla a confundat Luna de pe cer cu un semafor

Zăpada care strălucește îi uimește pe cercetătorii ruși. Fenomenul descoperit în Arctica

Un peisaj straniu cu dungi, apărut în solul din Rusia, i-a nedumerit pe cercetătorii de la NASA

Cercuri „fantomatice” apărute pe cer nu pot fi explicate, însă fenomenul i-a entuziasmat pe astronomi

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase