Home » D:News » Turcia, revenită în topul preferințelor românilor (DOCUMENTAR)

Turcia, revenită în topul preferințelor românilor (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Pixabay
Publicat: 09.06.2022

Pentru mulți români, Turcia reprezintă locul vacanței ideale. Nu aveam cum să nu fim și noi cuceriți de cei care au desăvârșit all-inclusive-ul. Iar după un an în care oferta similară a Egiptului a fost superioară din punct de vedere al prețurilor, Turcia a revenit în topul preferințelor românilor.

Datele arată în primele șapte luni din anul 2021, peste 238.000 de români și-au făcut vacanțele în Turcia. Totodată, românii se află pe locul zece în topul turiștilor străini care și-au făcut vacanțele pe teritoriul statului turc, conform informațiilor TURSAB-Agenția Națională a Agențiilor de Turism din Turcia. În anul 2020, Turcia a acceptat turiștii români începând cu luna august, iar datele au arătat că peste 87.400 de turiști din țara noastră și-au petrecut concediul acolo. În comparație, în 2019, ultimul an fără evenimente speciale pe piața de turism, au fost aproximativ 421.000 de români doar în perioada ianuarie-iulie.

Potrivit unuia dintre operatorii germani de turism, destinaţiile de vacanţă de vară cu cea mai rapidă creştere în prezent sunt din Turcia, unde numărul de clienţi care zboară spre Antalya a urcat cu 480% faţă de 2019, urmată de Mallorca 140% şi Grecia 74%.

Touroperatorii îşi dispută locurile limitate de rezervare din destinaţiile populare pentru că acestea şi-ar putea atinge limitele de capacitate în vară din cauza unui mix de factori post-pandemie, potrivit unuia dintre cei mai experimentaţi antreprenori din turism din Germania.

Turcia a fost aleasă chiar și pentru vacanțe de tip city-break, Istanbulul fiind în topul preferințelor, iar pentru sejururile de cel puțin șapte zile, românii au ales resorturile de lux de pe litoralul turcesc, cunoscute pentru serviciile de tip all-inclusive, cum ar fi cele din Antalya sau Kusadasi. Alte destinații căutate de pe tărâmul turcesc au mai fost și Cappadocia și Pamukkale.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase