Marea Britanie trebuie „să se pregătească de război”, susține fostul șef al forțelor speciale britanice

21 06. 2022, 09:30
Sursa foto: Profimedia

Fostul director al forțelor speciale britanice spune că țara trebuie „să se pregătească de război” ca mijloc de descurajare împotriva Rusiei, relatează The Guardian.

Comentariul generalului Sir Adrian Bradshaw a fost făcut după ce noul șef al armatei britanice, generalul Sir Patrick Sanders, a declarat că trupele trebuie să se pregătească „să lupte din nou în Europa”.

Vorbind la emisiunea Today de la BBC Radio 4, Sir Adrian a spus: „Da, are perfectă dreptate. Ideea este că, dacă ne pregătim pentru război în mod corespunzător, dacă construim o descurajare solidă, vom împiedica apariția războiului”.

Putin, a arătat că „este pregătit să își asume riscul de a intra într-un război deschis în Europa”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a arătat că „este pregătit să își asume riscul de a intra într-un război deschis în Europa”, a spus Sir Adrian, adăugând: „El face acest lucru în Ucraina, cu consecințe teribile. Ceea ce trebuie să ne asigurăm este ca el să nu vadă o cale, o oportunitate de a lansa ceva împotriva NATO în avantajul său. Nu trebuie să-i oferim această deschidere, iar ceea ce spune generalul Saunders este ceva ce au spus comandanții militari de o mie de ani – dacă vrei pace, pregătește-te pentru război”.