Home » D:News » Fiecare bătrân din Danemarca va primi 700 de euro de la stat pentru a compensa inflația

Fiecare bătrân din Danemarca va primi 700 de euro de la stat pentru a compensa inflația

Fiecare bătrân din Danemarca va primi 700 de euro de la stat pentru a compensa inflația
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 27.06.2022

Fiecare persoană în vârstă din Danemarca va primi aproape 700 de euro de la stat pentru a compensa inflația. Decizia a fost luată de Parlamentul danez.

Parlamentarii danezi au aprobat acordarea unui ajutor financiar persoanelor vârstnice. Parlamentarii au convenit asupra ajutorului și a altor măsuri în valoare totală de 3,1 miliarde de coroane daneze pentru a atenua impactul inflației și al prețurilor la energie, a anunțat Ministerul de Finanțe.

Persoanele în vârstă cu venituri mici vor primi fiecare câte o sumă de 5.000 de coroane (aproximativ 700 de euro), scutită de taxe, a precizat ministerul din Danemarca.

Măsurile includ și o reducere a unei taxe la prețul energiei electrice

„Economia daneză este în mod fundamental puternică, dar este provocată de creșterea prețurilor în urma războiului lui Putin în Ucraina. De aceea, mă bucur că acum putem da o mână de ajutor unora dintre cei care sunt deosebit de provocați de inflație”, a declarat ministrul de finanțe Nicolai Wammen.

Măsurile care includ și o reducere a unei taxe la prețul energiei electrice, vor fi finanțate prin reducerea investițiilor publice, ceea ce, potrivit ministerului, va contribui la evitarea creșterii prețurilor. Impactul lor asupra inflației va fi zero.

Banca centrală a avertizat anterior că prin aceste compensări s-ar putea intensifica presiunile asupra prețurilor într-o economie care funcționează deja la maximum, potrivit Reuters.

Cu toate acestea, măsurile daneze sunt mai puțin extinse decât cele similare luate în alte câteva țări europene.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase