Home » D:News » China se pregătește să cucerească Luna, bănuiește NASA

China se pregătește să cucerească Luna, bănuiește NASA

China se pregătește să cucerească Luna, bănuiește NASA
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 07.07.2022

NASA bănuiește China că se pregătește să cucerească Luna în cadrul unui program militar. China a respins acuzația pe care o consideră „o calomnie iresponsabilă”.

China a respins luni ca fiind o „calomnie iresponsabilă” avertismentul șefului NASA, potrivit căruia China ar putea „prelua” Luna ca parte a unui program militar, spunând că a cerut întotdeauna construirea unei comunități de națiuni în spațiul cosmic.

China a accelerat ritmul programului său spațial în ultimul deceniu, punând accentul pe explorarea Lunii. China a efectuat prima sa aterizare pe Lună fără echipaj în 2013 și se așteaptă să lanseze rachete suficient de puternice pentru a trimite astronauți pe Lună spre sfârșitul acestui deceniu, potrivit Reuters.

China plănuiește misiuni fără echipaj la polul sudic al Lunii

„Trebuie să fim foarte îngrijorați de faptul că China aterizează pe Lună și poate spune: acum este a noastră și nu vă băgați”, a declarat Bill Nelson, administratorul NASA, pentru ziarul german Bild, într-un interviu recent.

Șeful agenției spațiale americane a declarat că programul spațial chinez este unul militar și că China a furat idei și tehnologii de la alte țări.

„Nu este prima dată când șeful Administrației Naționale Aeronautice și Spațiale a SUA ignoră faptele și vorbește iresponsabil despre China. Partea americană a construit în mod constant o campanie de defăimare împotriva eforturilor normale și rezonabile ale Chinei în domeniul spațiului cosmic, iar China se opune cu fermitate unor astfel de remarci iresponsabile”, a spus Zhao Lijian, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

NASA, în cadrul programului Artemis, intenționează să trimită o misiune cu echipaj pe orbita Lunii în 2024 și să efectueze o aterizare cu echipaj în apropierea polului sud lunar până în 2025.

China plănuiește misiuni fără echipaj la polul sudic al Lunii, în acest deceniu.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase