Home » D:News » O nouă metodă pentru detectarea anticorpilor COVID-19

O nouă metodă pentru detectarea anticorpilor COVID-19

O nouă metodă pentru detectarea anticorpilor COVID-19
Credit foto: INSTITUTE OF INDUSTRIAL SCIENCE, THE UNIVERSITY OF TOKYO
Publicat: 15.07.2022

În ciuda progreselor semnificative și uimitoare în tehnologia vaccinurilor, pandemia COVID-19 nu s-a încheiat.

O provocare cheie în limitarea răspândirii sindromului respirator acut sever coronavirus 2 (SARS-CoV-2) este identificarea persoanelor infectate. Acum, anchetatorii din Japonia au dezvoltat o nouă metodă bazată pe anticorpi pentru detectarea rapidă și fiabilă a SARS-CoV-2, care nu necesită o probă de sânge.

Identificarea ineficientă a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a limitat sever răspunsul global la pandemia COVID-19, iar rata ridicată a infecțiilor asimptomatice de 16%-38% a exacerbat această situație, indică Eurek Alert.

Metoda de detecție predominantă până în prezent constă în colectarea de probe prin tamponarea nasului și a gâtului. Cu toate acestea, aplicarea acestei metode este limitată de timpul lung de detectare de 4-6 ore, costul ridicat și necesitatea de echipamente specializate și personal medical, în special în țările cu resurse limitate.

COVID-19 încă mai poate produce efecte negative

O metodă alternativă și complementară pentru confirmarea infecției cu COVID-19 implică detectarea anticorpilor specifici SARS-CoV-2. Benzile de testare bazate pe nanoparticule de aur sunt în prezent utilizate pe scară largă pentru testarea la punctul de îngrijire în multe țări.

Acestea produc rezultate sensibile și de încredere în 10-20 de minute, dar necesită mostre de sânge recoltate printr-o înțepătură în deget. Acest lucru este dureros și crește riscul de infecție sau contaminare încrucișată, iar componentele trusei utilizate prezintă un risc potențial de pericol biologic.

Autorul principal Leilei Bao de la Institutul de Științe Industriale, Universitatea din Tokyo, explică: „Pentru a dezvolta un test de detecție minim invaziv care să evite aceste dezavantaje, am explorat ideea prelevării și testarii lichidului interstițial – ISF, care este localizat în epidermă și straturile dermei pielii umane. Deși nivelurile de anticorpi din ISF sunt de aproximativ 15%-25% din cele din sânge, a fost încă fezabil ca anticorpii anti-SARS-CoV-2 IgM/IgG să poată fi detectați și că ISF ar putea acționa ca un substitut direct pentru prelevarea de sânge. ”

Noi metode de testare

După ce au demonstrat că ISF ar putea fi potrivit pentru detectarea anticorpilor, cercetătorii au dezvoltat o abordare inovatoare atât pentru eșantionare, cât și pentru a testa ISF. „În primul rând, am dezvoltat microace poroase biodegradabile din acid polilactic care extrag ISF din pielea umană”, explică Beomjoon Kim, autor principal.

„Apoi, am construit un biosenzor de imunotest pe hârtie pentru detectarea anticorpilor specifici SARS-CoV-2.” Prin integrarea acestor două elemente, cercetătorii au creat un plasture compact capabil de detectarea la fața locului a anticorpilor în decurs de 3 minute – rezultatul testelor in vitro.

Acest nou dispozitiv de detectare are un mare potențial pentru screening-ul rapid al COVID-19 și al multor alte boli infecțioase, care este sigur și acceptabil pentru pacienți. Este promițător pentru utilizare în multe țări, indiferent de bogăția lor, care este un obiectiv cheie pentru managementul global al bolilor infecțioase.

Vă mai recomandăm și:

Noul val de infecții COVID din Franța ar putea atinge vârful la sfârșitul lunii iulie

Pfizer a cerut aprobarea oficială în SUA pentru Paxlovid, tratamentul oral împotriva COVID-19

20 de milioane de decese, prevenite de vaccinurile împotriva COVID-19 în primul an după ce au fost introduse

Adulții tineri, mai predispuși să aibă simptome persistente de COVID-19

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase