Home » D:News » COVID-19 a ajuns pe o insulă izolată din Pacific. Noua Zeelandă a trimis ajutoare în zonă

COVID-19 a ajuns pe o insulă izolată din Pacific. Noua Zeelandă a trimis ajutoare în zonă

COVID-19 a ajuns pe o insulă izolată din Pacific. Noua Zeelandă a trimis ajutoare în zonă
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 09.07.2022

Noua Zeelandă a trimis o echipă medicală și alți specialiști pe insula Niue după apariția unui focar de COVID-19.

Autoritățile din Noua Zeelandă au declarat că au trimis o echipă de medici civili, asistente medicale și personal al forțelor de apărare, împreună cu echipamente de protecție personală, pe mica insulă Niue din Pacific. Echipele și ajutoarele au fost trimise după ce pe insula izolată au fost descoperite primele cazuri de infectare COVID.

Niue, un stat autonom care se află în liberă asociere cu Noua Zeelandă, a ținut COVID în afara comunității, închizându-și granițele în prima parte a pandemiei. Cu toate acestea, în urma primului zbor fără carantină, efectuat la 27 iunie, mai mulți pasageri au fost testați pozitiv pentru COVID.

Pe insula izolată au fost descoperite primele cazuri de infectare COVID

„În calitate de națiune din Pacificul de Sud-Vest, este un rol important pentru Forța de Apărare a Noii Zeelande să permită acest sprijin important pentru vecinii noștri”, a declarat contraamiralul Jim Gilmour din Noua Zeelandă.

Într-o declarație separată, reprezentanții guvernului din Noua Zeelandă au explicat că decizia de a trimite echipe a fost luată în urma unei cereri de ajutor din partea guvernului din Niue, scrie Mediafax.

Niue are o populație de aproximativ 1.600 de persoane, majoritatea vaccinate. Aproximativ 99% dintre cei cu vârsta de peste cinci ani sunt dublu vaccinați, iar 93% dintre cei cu vârsta de peste 18 ani sunt vaccinați cu a treia doză, potrivit statisticilor oficiale.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase