Home » D:News » Agențiile de sănătate ale UE recomandă a doua doză rapel a vaccinului anti-COVID

Agențiile de sănătate ale UE recomandă a doua doză rapel a vaccinului anti-COVID

Agențiile de sănătate ale UE recomandă a doua doză rapel a vaccinului anti-COVID
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12.07.2022

Agențiile de sănătate ale Uniunii Europene au recomandat a doua doză rapel a vaccinului împotriva COVID-19 pentru toate persoanele de peste 60 de ani, pe fondul unei noi creșteri a numărului de infecții și spitalizări în Europa.

„Astăzi, ECDC și EMA recomandă un rapel suplimentar pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili”, a declarat comisarul Stella Kyriakides, referindu-se la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și la Agenția Europeană pentru Medicamente, conform Reuters.

„Este crucial ca toate persoanele de peste 60 de ani și toate persoanele vulnerabile să se prezinte pentru a doua doză de rapel cât mai repede posibil”, a arătat Kyriakides într-un comunicat.

Agențiile de sănătate ale UE au recomandat, începând din aprilie, o a doua doză de booster doar pentru persoanele de peste 80 de ani și pentru cele mai vulnerabile.

„Trebuie să acționăm acum pentru a spori protecția cetățenilor”

Se așteaptă ca noua recomandare să faciliteze deciziile naționale de accelerare a campaniilor de vaccinare, care au încetinit până aproape de oprire în ultimele luni.

„Trebuie să acționăm acum pentru a spori protecția cetățenilor aflați în pericol în lunile de vară”, a declarat Kyriakides.

Ea a menționat că vaccinurile disponibile în prezent pentru rapel, cum ar fi cele ale Pfizer și Moderna, sunt „foarte eficiente în reducerea formelor grave de COVID-19”.

Cu toate acestea, nu este clar cât de eficiente sunt acestea în prevenirea infecțiilor cauzate de cele mai noi subvariante COVID-19 Omicron.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase