Home » D:News » Salvare dramatică pentru un pui de elefant și mama sa, căzuți într-un canal de scurgere

Salvare dramatică pentru un pui de elefant și mama sa, căzuți într-un canal de scurgere

Salvare dramatică pentru un pui de elefant și mama sa, căzuți într-un canal de scurgere
Credit foto: AFP/ Thailand's Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation/Profimedia
Publicat: 18.07.2022

Salvare dramatică în Thailanda, unde un pui de elefant și mama sa au căzut într-un canal de scurgere. Un elevator cu braț montat pe un camion a fost folosit pentru a scoate mama elefant din canal, după care trei persoane au resuscitat-o.

Salvarea a avut loc pe ploaie torențială, în provincia Nakhon Nayok, unde un pui de elefant a căzut într-un canal de scurgere de pe marginea drumului. Mama, în dificultate, și-a păzit puiul, dar a căzut și ea în apă la scurt timp după ce a fost sedată.

Salvatorii au folosit un elevator cu braț montat pe un camion pentru a scoate mama, înainte de a se urca pe ea pentru a o resuscita, în timp ce un excavator îndepărta pământul pentru ca puiul să poată ieși din noroi.

Puiul și mama s-au întors imediat în sălbăticie

După salvarea de peste 3 ore, puiul și mama s-au întors imediat în sălbăticie.

Dr. Chananya Kanchanasarak, veterinar la parcului național Khao Yai, a declarat, potrivit Sky News: „A fost imposibil să ne apropiem de pui cât timp mama era în apropiere, așa că i-am administrat trei doze de tranchilizante, dar ea s-a îndreptat spre pui înainte de a leșina și s-a lovit la cap”.

Chananya a spus că a fost una dintre cele mai memorabile salvări pe care le-a făcut.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase