Home » D:News » Poliția din Japonia caută o maimuță care a atacat 10 persoane, inclusiv un bebeluș

Poliția din Japonia caută o maimuță care a atacat 10 persoane, inclusiv un bebeluș

Poliția din Japonia caută o maimuță care a atacat 10 persoane, inclusiv un bebeluș
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21.07.2022

Poliția din Japonia vânează o maimuță sălbatică care a atacat 10 persoane, inclusiv un bebeluș și două fetițe de patru ani, în decurs de două săptămâni. Polițiștii au pus capcane și i-au avertizat pe oameni să nu țină ferestrele deschise, potrivit Sky News.

Primele atacuri au avut loc pe 8 iulie în districtul Ogori din prefectura Yamaguchi, în sud-vestul țării. Primăria a distribuit fluturași prin care îi avertizează pe oameni să fie vigilenți, în timp ce căutările animalului continuă. De asemenea, poliția este în stare de alertă și a pus capcane pentru maimuță.

În cel mai violent atac, maimuța a intrat în casa unei familii și a zgâriat grav un copil.

„Dădeam cu aspiratorul când mi-am auzit copilul plângând, așa că m-am întors și am văzut că maimuța o apucase de picioare în timp ce se juca pe podea. Părea că încearcă să o tragă afară”, a povestit mama fetei atacate de maimuță.

Maimuțele nu sunt singurele animale sălbatice care îi atacă pe japonezi

De asemenea, maimuța a deschis ușa unui apartament, a intrat în interior și a rănit o fată de patru ani, potrivit agenției de știri Kyodo.

Primata, despre care se spune că ar avea o înălțime cuprinsă între 40 și 50 de centimetri, a atacat apoi alte persoane aflate în apropiere. Totodată, maimuța a intrat într-o grădiniță și a zgâriat altă fetiță de patru ani.

Maimuțele nu sunt singurele animale sălbatice care i-au atacat pe japonezi în ultimii ani. Urșii și mistreții au rănit mai multe persoane, iar specialiștii au stabilit că animalele ajung în zonele locuite în căutarea hranei.

De asemenea, se spune că depopularea zonelor rurale și degradarea terenurilor agricole abandonate, care odinioară formau o graniță naturală între habitatul animalelor și localități, ar fi un alt factor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase