Home » D:News » Un bebeluș a murit în Tanzania după ce a fost răpit de o maimuță

Un bebeluș a murit în Tanzania după ce a fost răpit de o maimuță

Un bebeluș a murit în Tanzania după ce a fost răpit de o maimuță
Credit: Profimedia
Publicat: 24.06.2022

Un bebeluș în vârstă de o lună a murit în Tanzania după ce a fost smuls de lângă mama sa de o maimuță care le intrase în casă, spun autoritățile, citate de BBC.

Copilul era alăptat la sân de mama lui, când un grup de maimuțe a intrat în casa lor din satul Mwamgongo, din Kigoma, în apropiere de Parcul Național Gombe, în vestul Tanzaniei. Nu este clar ce specie de maimuță a atacat-o pe mamă.

Comandantul regional din Kigoma, James Manyama, a declarat că bebelușul a murit după ce sătenii au încercat să folosească forța pentru a-l salva.

„[Mama] a strigat după ajutor, iar sătenii s-au grăbit să ajungă la casa ei pentru a o ajuta să-și recupereze copilul… din calea mai multor maimuțe”, a declarat acesta pentru ziarul Citizen din Tanzania.

Maimuța care a răpit copilul a reacționat agresiv

Manyama a precizat că bebelușul a fost rănit la cap și la gât, iar ulterior a decedat în timp ce primea tratament.

Poliția i-a îndemnat pe cetățeni să fie în continuare vigilenți față de maimuțele care traversează din parcul național.

Dar Manyama a declarat pentru BBC că în cei trei ani de când lucrează în zonă nu a auzit niciodată de un incident similar, scrie Mediafax.

Au fost cunoscute incidente în care animale sălbatice mai mari, cum ar fi elefanții, au invadat terenurile satelor din apropierea parcurilor naționale și au provocat decese în rândul populației.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase