Home » D:News » Un ou Fabergé, descoperit pe iahtul confiscat al unui oligarh rus

Un ou Fabergé, descoperit pe iahtul confiscat al unui oligarh rus

Un ou Fabergé, descoperit pe iahtul confiscat al unui oligarh rus
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23.07.2022

Oficialii americani anunță că au recuperat un posibil ou Fabergé de pe un iaht confiscat în Fiji de la un oligarh rus, potrivit CNN.

Oficialii americani au recuperat ceea ce pare a fi un ou Fabergé de pe un iaht confiscat de la un oligarh rus în Fiji, a declarat adjunctul procurorului general Lisa Monaco.

Iahtul în valoare de 300 de milioane de dolari, deținut de oligarhul sancționat Suleiman Kerimov, a fost transportat de către oficialii americani din Fiji în Golful San Diego la sfârșitul lunii trecute.

Una dintre cele mai „interesante” descoperiri făcute de autoritățile federale

Monaco a declarat la Forumul de securitate Aspen că oul cu bijuterii a fost una dintre cele mai „interesante” descoperiri pe care oficialii federali le-au făcut la bordul iahturilor confiscate.

Dacă oul este autentic, ar fi unul dintre puținele rămase în lume și ar valora milioane de dolari. Ouăle Fabergé au fost create la Sankt Petersburg la sfârșitul secolului al XIX-lea și la începutul secolului al XX-lea.

Începând din martie, SUA și aliații săi au confiscat active rusești în valoare de miliarde de dolari, potrivit Departamentului Trezoreriei. Confiscările au fost făcute ca urmare a războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase