Home » D:News » Fluturii monarh, pe cale de dispariţie. Cât de mult a scăzut populația în ultimii 10 ani?

Fluturii monarh, pe cale de dispariţie. Cât de mult a scăzut populația în ultimii 10 ani?

Fluturii monarh, pe cale de dispariţie. Cât de mult a scăzut populația în ultimii 10 ani?
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 24.07.2022

Oamenii de ştiinţă au înscris fluturii monarh pe lista speciilor pe cale de dispariţie din cauza reducerii rapide a numărului de exemplare.

„Este pur şi simplu un declin devastator”, a declarat Stuart Pimm, un ecologist de la Universitatea Duke. „Acesta este unul dintre cei mai uşor de recunoscut fluturi din lume”, a adăugat acesta.

Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii a adăugat pentru prima dată fluturele monarh migrator pe „lista sa roşie” a speciilor ameninţate şi l-a clasificat ca fiind „în pericol”, la doi paşi de dispariţie, scrie AP.

Grupul estimează că populaţia de fluturi monarh din America de Nord a scăzut între 22% şi 72% în 10 ani, în funcţie de metoda de măsurare.

Populaţia de fluturi monarh din estul Statelor Unite a scăzut între 85% şi 95%

„Ceea ce ne îngrijorează este rata de declin”, a declarat Nick Haddad, biolog specializat în conservare la Michigan State University. Haddad estimează că populaţia de fluturi monarh pe care o studiază în estul Statelor Unite a scăzut între 85% şi 95% din anii 1990.

În America de Nord, milioane de fluturi monarh întreprind cea mai lungă migraţie dintre toate speciile de insecte cunoscute de ştiinţă.

După ce iernează în munţii din centrul Mexicului, fluturii migrează spre nord. Puii care ajung în sudul Canadei încep apoi călătoria de întoarcere în Mexic la sfârşitul verii.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase