Home » D:News » Un șoim surprins imediat după ce și-a capturat prada, în Parcul Natural Bucegi

Un șoim surprins imediat după ce și-a capturat prada, în Parcul Natural Bucegi

Un șoim surprins imediat după ce și-a capturat prada, în Parcul Natural Bucegi
Credit foto: Vali Bălan, Parcul Natural Bucegi/Romsilva
Publicat: 24.07.2022

Romsilva a publicat recent o filmare inedită în care se poate vedea un șoim din specia vânturel roșu imediat după ce și-a captura prada, în Parcul Natural Bucegi.

„În video observăm un șoim din specia vânturel roșu (Falco tinnunculus) pe care colegul nostru, Vali Bălan, ranger la Romsilva- Administrația Parcului Natural Bucegi l-a surprins imediat după ce pasărea și-a capturat prada, un șoricel, pe care îl duce cel mai probabil, în cuib”, au explicat reprezentanții Romsilva pe o rețea de socializare online.

„Acestea sunt pasări de pradă mică care preferă stâncăriile, iar numele de vânturel se trage de la zborul staționar, realizat prin bătăi rapide din aripi („zborul Sfântului Duh”), la circa 7-15 metri de sol, timp în care își pândește prada, lăsându-se apoi brusc asupra ei”, au adăugat reprezentanții Romsilva.

Vânturelul roșu vânează șoareci, șopârle și insecte mari

Vânturelul roșu aduce mari foloase prin faptul că vânează șoarecii, șopârlele, coropișnițele și insectele mari, în special lăcustele.

Masculii au capul și coadă cenușii, iar femelele au capul, coada și spatele de culoare maronie cu dungi negre. Lungimea corpului este de 31-37 cm, anvergura de 68-70 cm, iar masa corporală medie de 190 g (masculii) și 220 g (femelele). Se hrănește în principal cu mamifere mici, dar apreciază și păsările mici sau nevertebratele.

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase