Home » D:News » Papa Francisc s-ar putea întâlni cu patriarhul rus, Kiril, în septembrie

Papa Francisc s-ar putea întâlni cu patriarhul rus, Kiril, în septembrie

Publicat: 02.08.2022
Papa Francisc s-ar putea întâlni cu patriarhul rus, Kiril, în septembrie
Foto: Profimedia

Papa Franciscva va vizita Kazahstanul în septembrie, pentru o întâlnire interreligioasă unde s-ar putea întâlni cu Patriarhul Kirill al Moscovei.

Matteo Bruni, directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, a confirmat călătoria într-o declarație emisă luni.

„Acceptând invitația autorităților civile și ecleziale, Papa Francisc va efectua călătoria apostolică anunțată în Kazahstan în perioada 13-15 septembrie anul acesta, vizitând orașul Nur-Sultan cu ocazia celui de-al VII-lea Congres al liderilor religiilor mondiale și tradiționale”, se arată în declarație.

Papa Francisc s-ar putea întâlni cu Kiril în Kazahstan

Președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, a anunțat în aprilie că o vizită papală este posibilă.

În cadrul întâlnirii cu presa în zborul său de întoarcere din Canada, sâmbătă, Papa Francisc și-a confirmat intenția de a călători în țara din Asia Centrală.

În ultimele luni, Kazahstanul a fost discutat ca o potențială locație pentru o întâlnire între Papa Francisc și Patriarhul ortodox Kirill al Moscovei, care, de asemenea, era așteptat să participe la congres.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase