Home » D:News » Cum va lupta Canada împotriva alimentației proaste? Etichete pentru zahăr, sare și grăsimi saturate

Cum va lupta Canada împotriva alimentației proaste? Etichete pentru zahăr, sare și grăsimi saturate

Cum va lupta Canada împotriva alimentației proaste? Etichete pentru zahăr, sare și grăsimi saturate
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 04.07.2022

Canada va impune ca ambalajele produselor alimentare să poarte o etichetă clară care să indice conținutul ridicat de zahăr, sodiu și grăsimi saturate, ajutând consumatorii să-și reglementeze dieta și să prevină riscurile de sănătate asociate.

Departamentul de sănătate a declarat că, începând cu 2026, industria alimentară va trebui să aplice pe produse o etichetă care să indice că acestea au un „conținut ridicat” de oricare dintre acești trei nutrienți care depășește anumite praguri.

Având la dispoziție mai mult de trei ani pentru a se pregăti pentru această schimbare, producătorii ar trebui să fie capabili să schimbe ambalajele și să utilizeze stocurile existente sau să modifice produsele, a declarat departamentul, cunoscut sub numele de Health Canada, conform Reuters.

Canadienii consumă prea mult zahăr

Canadienii consumă mai mult decât cantitățile recomandate de zahăr, sodiu și grăsimi saturate, a precizat Departamentul, adăugând că etichetele, aflate pe partea din față a ambalajelor, ar trebui să ofere informații pentru evaluarea riscurilor. Etichetele nu sunt menite să clasifice alimentele ca fiind sănătoase sau nesănătoase.

Bolile cronice legate de alimentație, cum ar fi diabetul și bolile de inimă, sunt principalele cauze de mortalitate în Canada. Consumul ridicat al celor trei „nutrienți care prezintă motive de îngrijorare”, așa cum îi numește departamentul, este strâns legat de riscul de apariție a acestor boli.

Politica nu se va aplica anumitor produse alimentare, cum ar fi laptele simplu și ouăle, din cauza valorii lor pentru sănătate. De asemenea, va exclude peștele crud și carnea crudă, fie că este tăiată întreagă sau măcinată.

Dietele de proastă calitate și impactul lor asupra sănătății

Dietele de proastă calitate și impactul lor asupra sănătății au adus costuri individuale, sociale și economice, au declarat investitorii în cadrul Summit-ului „Nutriție pentru creștere” de la Tokyo din decembrie. Aceștia au cerut guvernelor și companiilor să intensifice promovarea unor alimente și băuturi mai sănătoase.

Povara economică a bolilor cronice legate de alimentație și de alți factori de risc modificabili în Canada este de 28,2 miliarde de dolari canadieni (21,9 miliarde de dolari) pe an, potrivit departamentului.

De asemenea, Ottawa a propus recent ca avertismentele de sănătate scrise să fie tipărite pe țigările individuale. În cazul în care Canada va pune în aplicare această măsură, va fi prima țară care va face acest lucru.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase