Home » D:News » Țara care deschide frontierele, închise din cauza COVID-19, după aproape doi ani și jumătate

Țara care deschide frontierele, închise din cauza COVID-19, după aproape doi ani și jumătate

Țara care deschide frontierele, închise din cauza COVID-19, după aproape doi ani și jumătate
Foto: Shutterstock
Publicat: 02.08.2022

Noua Zeelandă și-a redeschis complet frontierele pentru prima dată din martie 2020. Atunci, autoritățile au decis să introducă restricții în încercarea de a ține la distanță pandemia COVID-19, potrivit BBC.

De acum încolo, polițiștii de frontieră vor accepta din nou vizitatorii cu vize și pe cei cu vize de student. Prim-ministrul Jacinda Ardern a numit acest moment „un eveniment enorm”, care face parte dintr-un „proces prudent”, potrivit BBC.

Majoritatea vizitatorilor trebuie să fie în continuare complet vaccinați, dar nu există cerințe de carantină. De asemenea, frontiera maritimă a țării a fost redeschisă, iar navele de croazieră și iahturile de agrement străine pot acosta în porturile din Noua Zeelandă.

Țara care deschide frontierele după aproape doi ani și jumătate

Noua Zeelandă a anunțat pentru prima dată un plan de redeschidere în etape în luna februarie. Planul a permis cetățenilor vaccinați să se întoarcă din Australia în acea lună. În mai, a început să primească turiști din peste 50 de țări aflate pe o listă de scutire de vize.

„Noi, alături de restul lumii, continuăm să gestionăm o pandemie globală foarte activă, menținându-ne în același timp populația în siguranță”, a declarat Ardern într-un discurs ținut luni la China Business Summit din Auckland.

Turismul a fost una dintre industriile cele mai afectate de măsurile dure ale țătii privind COVID-19.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase