Home » D:News » Un defibrilator cardiac a fost instalat la Mitropolia Moldovei

Un defibrilator cardiac a fost instalat la Mitropolia Moldovei

Publicat: 04.08.2022
Un defibrilator cardiac a fost instalat la Mitropolia Moldovei
Foto: Shutterstock

Arhiepiscopia Iaşilor a achiziționat un defibrilator cardiac pe care l-a amplasat în curtea Ansamblului Mitropolitan pentru a putea fi folosit în cazul unei urgențe majore până la sosirea echipajului de urgență. ISU Iași se va ocupa să instruiască persoane din Mitropolie să folosească aparatul.

Arhiepiscopia Iaşilor a achiziționat un defibrilator cardiac pe care l-a amplasat în curtea Ansamblului Mitropolitan, pe tabloul de informare turistică situat în faţa Catedralei.

Aparatul electronic folosit în tratamentul fibrilației atriale sau ventriculare este extrem de util în cazul unor urgențe, până la sosirea unui echipaj medical specializat, având instrucțiuni simple de folosire în cazul acordării primului ajutor.

Un defibrilator cardiac pentru Mitropolia Moldovei

Echipamentul a fost livrat şi instalat de o firmă din Cluj specializată în aparatura medicală de urgență.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi se va ocupa în zilele următoare de instruirea unor persoane care asigură permanenţa în cadrul Ansamblului Mitropolitan pentru ca defibrilatorul să fie folosit corespunzător în cazul necesităţii acordării primului ajutor.

În zonă nu au existat incidente care să necesite un astfel de aparat

Potrivit reprezentanților Mitropoliei Iași, până în momentul de faţă nu au fost incidente în zonă care să determine această achiziţie, acţiunea având un scop preventiv.

„Stopul cardio-respirator este cea mai frecventă cauză de deces în rândul populației. Peste 50.000 de decese au loc anual în ţara noastră din această cauză, cele mai multe având loc chiar pe stradă. Dintre aceste decese, aproximativ 40% dintre pacienţii aflaţi în stop cadio-respirator prezintă fibrilaţie ventriculară, iar un defibrilator are capacitatea de a restabili ritmul cardiac normal la o persoană care tocmai a suferit un atac de cord. În ultimii ani, în Iași au fost achiziționate mai multe astfel de aparate şi montate în zonele aglomerate din oraș pentru a putea fi utilizate în cazul unor urgențe. Ele sunt amplasate în Piaţa Unirii, în Parcul Copou, dar şi în pridvorul Bisericii „Sfântul Nectarie” din cartierul ieşean Alexandru cel Bun, acesta din urmă fiind achiziţionat cu sprijinul credincioşilor din parohie”, arată Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase