Home » D:News » Sute de prizonieri au evadat dintr-o închisoare din Congo

Sute de prizonieri au evadat dintr-o închisoare din Congo

Sute de prizonieri au evadat dintr-o închisoare din Congo
Foto: Pixabay
Publicat: 11.08.2022

Sute de deținuți din închisoarea din orașul Butembo din estul statului Congo au evadat după ce unitatea a fost atacată de un grup armat în timpul nopții, au anunțat autoritățile locale citate de Reuters.

Doi ofițeri de poliție au fost uciși, iar o parte a închisorii a fost avariată de un incendiu în timpul atacului comis de luptătorii Mai-Mai, a declarat Antony Mwalushayi, purtător de cuvânt al armatei din provincia Kivu de Nord din Republica Democratică Congo.

El nu a precizat câți prizonieri au evadat, dar primarul din Butembo, Mowa Baeki-Telly, a spus că este vorba de câteva sute și a făcut apel la locuitori să ajute la prinderea lor, scrie Reuters.

Sute de prizonieri au evadat după un atac armat

„Dacă există un evadat, acesta nu ar trebui să fie ars, nu-l omorâți … aduceți-l aici la noi, pentru ca noi să îl ducem înapoi în închisoare”, le-a spus el reporterilor, potrivit Reuters.

Mai-Mai cuprinde mai multe grupuri armate care inițial s-au unit pentru a rezista în fața invaziilor forțelor ruandeze de la sfârșitul anilor 90. De atunci, acestea s-au transformat într-o varietate de miliții pe bază etnică, inclusiv secesioniști de linie dură.

Evadările sunt frecvente din închisorile supraaglomerate și slab păzite din Congo. În 2020, bărbați înarmați au eliberat peste 1.300 de prizonieri în orașul Beni din estul țării.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase