Home » D:News » Vladimir Putin a părăsit fostul spaţiu sovietic pentru prima dată de la invazia Ucrainei

Vladimir Putin a părăsit fostul spaţiu sovietic pentru prima dată de la invazia Ucrainei

Vladimir Putin a părăsit fostul spaţiu sovietic pentru prima dată de la invazia Ucrainei
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20.07.2022

Preşedintele rus Vladimir Putin vizitează marţi Teheranul pentru o întâlnire cu liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, prima călătorie a liderului de la Kremlin în spaţiului fostei Uniuni Sovietice de la invazia din Ucraina.

„Legătura cu Khamenei este foarte importantă. Între noi s-a dezvoltat un dialog de încredere cu privire la cele mai importante probleme de pe agenda bilaterală şi internaţională. În majoritatea problemelor, poziţiile noastre sunt apropiate sau identice”, a declarat Iuri Uşakov, consilierul de politică externă al lui Putin reporterilor de la Moscova.

Putin va participa la o reuniune trilaterală cu liderii Iranului şi Turciei, aşa-numitul format de întâlniri Astana pentru discuţii legate de Siria, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Putin și Erdogan, întâlnire separată

Vizita lui Vladimir Putin în Iran vine la scurt timp după ce preşedintele american Joe Biden a vizitat Israelul şi Arabia Saudită, două ţări rivale ale Iranului.

Peskov a declarat reporterilor că, cu ocazia vizitei la Teheran, Putin va avea, de asemenea, o întâlnire separată cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Rusia apelează la Iran pentru a-i furniza „sute” de drone

Casa Albă a declarat că este de părere că Rusia apelează la Iran pentru a-i furniza „sute” de drone, inclusiv cele capabile să transporte arme, pentru a le folosi în Ucraina.

Consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a declarat că nu este clar dacă Iranul a furnizat deja drone, dar a precizat că SUA au „informaţii” care indică faptul că Iranul se pregăteşte să antreneze forţele ruseşti pentru a le folosi chiar în această lună.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase