Home » D:News » Izvorul râului Tamisa din Marea Britanie aproape a secat din cauza secetei

Izvorul râului Tamisa din Marea Britanie aproape a secat din cauza secetei

Izvorul râului Tamisa din Marea Britanie aproape a secat din cauza secetei
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 13.08.2022

Izvorul râului Tamisa aproape a secat din cauza secetei care a lovit Marea Britanie. Experții consideră că țara nu este pregătită pentru efectele secetei care ar putea să se prelungească în următorii ani, potrivit Reuters.

Biroul britanic de meteorologie Met Office a anunțat că luna iulie a acestui an a fost cea mai secetoasă pentru Anglia din 1935 încoace, media precipitațiilor, de 23,1 milimetri, reprezentând doar 35% din media lunii. În unele părți ale țării s-a înregistrat cea mai secetoasă lună iulie din toate timpurile.

Râul Tamisa se întinde pe o lungime de 356 de kilometri de-a lungul sudului Angliei, din Gloucestershire, în vest, prin inima Londrei, înainte de a se vărsa în mare la Essex, în est.

Izvorul natural care alimentează râul scade în majoritatea verilor

Izvorul natural care alimentează râul scade în majoritatea verilor. Dar în acest an, albia uscată ajunge mult mai departe în aval decât în anii precedenți, potrivit observațiilor experților.

„În mod normal, Tamisa ar fi la izvorul său la aproximativ 15 kilometri în amonte. Este foarte, foarte puțin adâncă aici… dar nu trebuie să mergi mult mai departe în sus pe această bucățică a Tamisei pentru a te afla pe pământ uscat. Și, într-adevăr, acesta este un teren care ar trebui să fie încă umed și ar trebui să fie mereu umed”, a declarat, pentru Reuters, Alisdair Naull, un ofițer de la Rivers Trust.

Naull a mai spus că apa mai puțin adâncă și mai caldă conține mai puțin oxigen, de care peștii au nevoie pentru a se supraviețui.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase