Home » D:News » Hong Kong trece prin cea mai mare scădere a populației din istorie

Hong Kong trece prin cea mai mare scădere a populației din istorie

Hong Kong trece prin cea mai mare scădere a populației din istorie
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 14.08.2022

Hong Kong a înregistrat cea mai accentuată scădere anuală a populației, experții punând declinul pe seama restricțiilor severe COVID-19 și a represiunii politice, potrivit CNN.

Populația totală a orașului a scăzut de la 7,41 milioane de persoane la 7,29 milioane, o scădere de 1,6%, a anunțat Departamentul de recensământ și statistică. Aceasta este cea mai abruptă scădere de când guvernul a început să urmărească cifrele în 1961.

Deși autoritățile au atribuit o parte din această scădere unei scăderi „naturale”, mai multe decese decât nașteri, experții cred că cifrele reflectă un exod care s-a accelerat în ultimii ani pe fondul unor tulburări sociale masive care au inclus proteste antiguvernamentale și pandemia de coronavirus.

Zeci de mii de rezidenți au părăsit Hong Kong în ultimul an

Aproximativ 113.200 de rezidenți au părăsit Hong Kong în ultimul an, a precizat departamentul, față de 89.200 în anul precedent. Cifrele includ expatriații și alți rezidenți nepermanenți. Pe tot parcursul pandemiei, experții și liderii din industrie au avertizat că restricțiile severe vor alunga rezidenții, călătorii și expatriații.

Chiar și în timp ce restul lumii se deschidea, timp de luni de zile Hong Kong a continuat să țină închise granițele, să suspende rutele aeriene și să impună carantina și măsuri de distanțare socială.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase