Home » D:News » Zelenski spune că nu se pune problema păcii cu Rusia. Ce vrea președintele Ucrainei mai întâi?

Zelenski spune că nu se pune problema păcii cu Rusia. Ce vrea președintele Ucrainei mai întâi?

Zelenski spune că nu se pune problema păcii cu Rusia. Ce vrea președintele Ucrainei mai întâi?
Foto: Profimedia
Publicat: 22.08.2022

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că pacea cu Rusia nu este posibilă atât timp cât trupele ruse sunt pe teritoriul ucrainean, sugerând că mai întâi trebuie să se retragă armata rusă pentru a exista perspective de negocieri.

„Oamenii care ucid, violează, atacă oraşele noastre civile cu rachete de croazieră zilnic nu pot să vrea pacea”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit cotidianului Le Monde, după întâlnirea pe care a avut-o joi după-amiază în oraşul Lviv cu secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, şi cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

„Trupele ruse trebuie mai întâi să părăsească teritoriul nostru, apoi vom vedea”, a adăugat Volodimir Zelenski, reiterând că nu are încredere în Rusia.

Se poate rezolva problema păcii cu Rusia?

Antonio Guterres s-a deplasat în Ucraina pentru a discuta despre situaţia de la Centrala nucleară Zaporojie, despre exporturile de cereale, despre situaţia umanitară şi despre războiul cu Rusia.

Naţiunile Unite au semnalat că Antonio Guterres încearcă să obţină „o soluţie politică” pentru oprirea războiului dintre Rusia şi Ucraina.

Ucraina a reluat exporturile, cu acordul Rusiei

Preşedinţia Turciei a confirmat că întâlnirea din Lviv, la care a fost prezent Recep Tayyip Erdogan, ar avea rolul găsirii unui „parcurs diplomatic” de oprire a confruntărilor militare.

Negocierile dintre Rusia şi Ucraina pentru oprirea invaziei militare ruse sunt întrerupte de câteva luni. Ucraina a reuşit, prin acorduri intermediate de Naţiunile Unite şi Turcia, să reia exporturile de cereale pe Marea Neagră, cu acceptul Rusiei.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase