Home » D:News » Coreea de Sud și SUA au început cele mai ample exerciții militare comune din ultimii ani

Coreea de Sud și SUA au început cele mai ample exerciții militare comune din ultimii ani

Coreea de Sud și SUA au început cele mai ample exerciții militare comune din ultimii ani
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24.08.2022

Coreea de Sud și Statele Unite au demarat cele mai mari exerciții militare comune din ultimii ani, în contextul în care Coreea de Nord și-a intensificat în ultimul timp testele cu rachete, informează Reuters.

Exercițiile anuale sunt programate să se încheie la 1 septembrie și au loc după ce președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, care a preluat funcția în luna mai, a promis intensificarea acțiunilor de descurajare a Nordului.

Exercițiile militare și civile au ca scop îmbunătățirea pregătirii țării pentru a se potrivi cu modelele de război în schimbare, cu amenințări cibernetice împotriva unor facilități cheie, cum ar fi fabricile de cipuri și lanțurile de aprovizionare, a declarat Yoon.

Cele mai ample exerciții militare din 2017 și până acum

Exercițiile sunt cele mai mari din 2017, când au fost reduse din cauza COVID-19 în timp ce predecesorul lui Yoon a încercat să reia discuțiile cu Pyongyang, care a numit exercițiile o repetiție pentru invazie.

Coreea de Nord a tras două rachete de croazieră de pe coasta de vest săptămâna trecută, după ce Coreea de Sud și Statele Unite au dat startul antrenamentelor preliminare pentru exerciții.

Coreea de Nord a efectuat teste cu rachete într-un ritm fără precedent în acest an și este pregătită să efectueze al șaptelea test nuclear în orice moment, au declarat oficialii de la Seul.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase