Home » D:News » Nave germane de război, scoase la suprafață de nivelul redus al Dunării

Nave germane de război, scoase la suprafață de nivelul redus al Dunării

Nave germane de război, scoase la suprafață de nivelul redus al Dunării
Foto: Profimedia
Publicat: 23.08.2022

Cea mai mare secetă din Europa din ultimii ani a împins Dunărea la unul dintre cele mai scăzute niveluri, expunând corpurile a zeci de nave de război germane încărcate cu explozibili, scufundate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în apropierea oraşului-port fluvial Prahovo din Serbia.

Navele se numără printre sutele de vase germane scufundate în 1944, în timp ce se retrăgeau din Marea Neagră din faţa forţelor sovietice care înaintau, şi încă îngreunează traficul fluvial în timpul nivelurilor scăzute ale apei, conform Reuters.

Cu toate acestea, seceta din acest an, considerată de oamenii de ştiinţă o consecinţă a încălzirii globale, a scos la iveală peste 20 de nave pe o porţiune a Dunării, în apropiere de Prahovo, în estul Serbiei, multe dintre acestea conţinând încă tone de muniţie şi explozibili şi reprezentând un pericol pentru navigaţie.

Aceste nave germane de război îi pun în pericol pe cetățeni

„Flotila germană a lăsat în urmă un mare dezastru ecologic care ne ameninţă pe noi, oamenii din Prahovo”, a declarat Velimir Trajilovic, 74 de ani, un pensionar din Prahovo care a scris o carte despre navele germane.

Lucrătorii din industria locală de pescuit sunt, de asemenea, în pericol, inclusiv cei din România, care se află chiar pe malul opus.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase