Home » D:News » Ucraina a renăscut atunci când a fost invadată de Rusia, a spus Volodimir Zelenski

Ucraina a renăscut atunci când a fost invadată de Rusia, a spus Volodimir Zelenski

Ucraina a renăscut atunci când a fost invadată de Rusia, a spus Volodimir Zelenski
Sursa foto: DPA/Hepta
Publicat: 25.08.2022

Președintele Volodimir Zelenski le-a spus ucrainenilor, într-un discurs emoționant pentru a marca 31 de ani de independență, că Ucraina a renăscut atunci când a fost invadată de Rusia. Ucraina va lupta „până la sfârșit”, fără niciun compromis.

Zelenski le-a spus ucrainenilor că Ucraina a renăscut atunci când Rusia a invadat-o pe 24 februarie și că va recuceri Crimeea anexată și zonele ocupate din est.

În discursul înregistrat, difuzat la împlinirea a 6 luni de la invazia Rusiei din 24 februarie, Zelenski a spus că Ucraina nu mai vede războiul încheindu-se atunci când va fi pace, ci atunci când Kievul va fi victorios. conform Reuters.

„O nouă națiune a apărut în lume pe 24 februarie”

„O nouă națiune a apărut în lume pe 24 februarie, la ora 4 dimineața. Nu s-a născut, ci a renăscut. O națiune care nu a plâns, nu a țipat și nu s-a speriat. Una care nu a fugit. Nu a renunțat. Și care nu a uitat”, a spus el.

Liderul din timpul războiului, în vârstă de 44 de ani, a ținut discursul în hainele de luptă care îl caracterizează, în fața monumentului central al Kievului care marchează independența față de Uniunea Sovietică controlată de Rusia.

„Ce înseamnă pentru noi sfârșitul războiului? Obișnuiam să spunem: pace. Acum spunem: victorie”, a spus el.

Ucraina va lupta „până la sfârșit”

Străzile din centrul Kievului erau neobișnuit de goale miercuri dimineața, după zile de avertismente cumplite privind posibilitatea ca Rusia să lanseze noi atacuri cu rachete asupra marilor orașe.

Potrivit AFP, Zelenski a promis de Ziua Independenței că Ucraina va lupta „până la sfârșit” și nu va face „nici o concesie sau compromis”.

„Nu ne interesează ce armată aveți, ne pasă doar de pământul nostru. Vom lupta pentru el până la capăt”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase