Home » D:News » Câți ucraineni s-au refugiat în Europa de la începutul invaziei ruse?

Câți ucraineni s-au refugiat în Europa de la începutul invaziei ruse?

Publicat: 25.08.2022
Câți ucraineni s-au refugiat în Europa de la începutul invaziei ruse?
Foto: Profimedia

Peste 6,6 milioane de ucraineni s-au refugiat în Europa de la începutul invaziei rusești în Ucraina, a anunțat ONU, citat de CNN.

Milioane de oameni și-au părăsit casele din Ucraina și au nevoie de asistență umanitară, în ceea ce a devenit cea mai mare și mai rapidă criză de acest fel de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, potrivit Comitetului Internațional de Salvare, citat de CNN.

Ucraineni s-au refugiat în Europa?

6.657.918 de refugiați din Ucraina au fost înregistrați în întreaga Europă, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Estimarea ONU privind numărul de refugiați din Europa include suma înregistrărilor pentru protecție temporară sau un sistem național de protecție similar și numărul de cereri de azil depuse de refugiații din Ucraina.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase