Home » D:News » Papa își amână vizita în Rusia și Ucraina. Ce motiv a invocat?

Papa își amână vizita în Rusia și Ucraina. Ce motiv a invocat?

Papa își amână vizita în Rusia și Ucraina. Ce motiv a invocat?
Foto: Shutterstock
Publicat: 07.09.2022

Papa Francisc a anunțat că este nevoit să amâne vizitele în Rusia și Ucraina din cauza problemelor pe care le are la genunchi.

Papa Francisc a declarat că nu poate vizita orașele Moscova și Kiev decât după o întâlnire a liderilor religioși în Kazahstan, la mijlocul lunii septembrie, potrivit Sky News.

Papa susține că medicul i-a interzis să călătorească din cauza unei probleme la genunchi, a declarat suveranul pontif pentru CNN Portugalia.

Vizita în Rusia, amânată de Papă

Papa Francisc a anunțat anterior că intenționează să viziteze Ucraina și Rusia pentru a promova dialogul între cele două țări.

„Acum nu pot merge pentru că, după călătoria în Canada, a existat un mic regres cu recuperarea genunchiului și medicul mi-a interzis, spunând: Înainte de Kazahstan nu puteți călători”, a explicat Papa Francisc.

Suveranul Pontif se roagă pentru Ucraina

Papa a dezvăluit că vorbește la telefon despre situația din Ucraina.

„Dar am menținut legătura prin telefon… Între noi toți, ceva ar putea fi făcut. Urmăresc (situația) cu durerea și rugăciunile mele. Dar situația este cu adevărat tragică. Cred întotdeauna că, având un dialog, avansăm”, a precizat Papa Francisc.

Papa a vorbit de mai multe ori despre războiul din Ucraina.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase