Home » D:News » Cea mai recentă lansare Blue Origin a eșuat spectaculos

Cea mai recentă lansare Blue Origin a eșuat spectaculos

Publicat: 14.09.2022

O rachetă aparținând companiei spațiale a lui Jeff Bezos, Blue Origin, a eșuat la scurt timp după lansare din Texas luni dimineață, un potențial regres pentru ambițiile fondatorului Amazon de a trimite oameni pe orbită.

Funcționarea defectuoasă a New Shepard, un tip de rachetă care este similar cu cea pe care Blue Origin a folosit-o anul acesta pentru a trimite trei echipaje de până la șase persoane pe zboruri suborbitale, a survenit la 1 minut și 4 secunde după lansare și exact când vehiculul își atingea presiune dinamică maximă.

Un sistem de întrerupere încorporat a aruncat capsula echipajului (care era goală) la 8,8 km altitudine și a desfășurat parașutele care au adus-o înapoi pe pământ. Corpul rachetei a fost distrus.

Deși lansarea a fost un eșec, sistemele de siguranță au funcționat

„Se pare că am experimentat o anomalie cu zborul de astăzi – acest lucru a fost neplanificat și nu avem încă detalii, dar capsula echipajului nostru a reușit să scape cu succes”, a declarat Erika Wagner, director la Blue Origin, conform The Guardian.

Wagner a continuat: „Puteți vedea cum au intervenit sistemele noastre de siguranță pentru a menține încărcătura utilă în siguranță în timpul unei asemenea situații”.

Blue Origin are planuri mari și visează la un parteneriat cu NASA

Blue Origin a dus 31 de oameni în spațiu cu lansările New Shepard. Pasagerii anteriori i-au inclus pe Bezos în iulie 2021 și pe actorul Star Trek William Shatner trei luni mai târziu.

Blue Origin are planuri ambițioase pe lângă zborurile sale turistice, inclusiv proiectul New Glenn pentru zboruri orbitale – programat pentru un prim zbor de testare anul viitor – și dezvoltarea unui lander lunar în parteneriat cu NASA.

Planurile NASA de a reveni pe Lună au suferit, de asemenea, eșecuri în ultimele săptămâni, cu cele două încercări de a lansa misiunea Artemis 1, din cauza unor probleme tehnice.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Amazon a achiziționat producătorul de aspiratoare inteligente Roomba. Ce urmărește, de fapt, Jeff Bezos?

Săptămână brutală pentru tehnomiliardari. Cât au pierdut Jeff Bezos și Elon Musk

Reacția lui Musk la adresa lui Bezos după ce s-a îmbogățit și mai mult

Rivalitatea dintre Elon Musk și Jeff Bezos. Noi critici ale miliardarului de la SpaceX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase