Home » D:News » Un restaurant condus de femei din Gaza nu primește bărbați

Un restaurant condus de femei din Gaza nu primește bărbați

Un restaurant condus de femei din Gaza nu primește bărbați
Foto: Pexels
Publicat: 16.09.2022

O femeie din Palestina și-a îndeplinit visul de a deveni bucătar în Fâșia Gaza, o zonă dominată de bărbați, cu ajutorul unui nou restaurant în care conduce o echipă formată numai din femei care se ocupă doar de clienții femei.

Deschis luna trecută și oferind mese ușoare, precum sandvișuri cu pui și pizza, „Sabaia VIP” a înregistrat o activitate intensă într-o enclavă conservatoare și aglomerată, unde unele femei se plâng de lipsa unor locuri de petrecere a timpului liber.

Amena Al-Hayek a învățat meseria de bucătar la restaurantul unui hotel unde a lucrat pe gratis. Deși acolo existau posturi libere pentru bucătari noi, ea nu a fost niciodată luată în considerare.

Un restaurant condus de femei este ceva unic în Fâșia Gaza

„Administrația m-a respins (pe mine). Au spus că vor un bucătar bărbat, nu o femeie”, a declarat Hayek pentru Reuters.

Sabaia reprezintă un joc de cuvinte pentru o clientelă formată din femei de toate vârstele.

„Un loc doar pentru femei”

„Ideea a pornit de la nevoia noastră de a avea ceva privat, unde să ne putem bucura de independența și intimitatea noastră, un loc doar pentru femei”, a declarat proprietara, Reham Hamouda.

Hamouda a angajat opt femei, dar colaborează și cu alte femei care pregătesc mâncarea de acasă.

„Am dovedit lumii că suntem capabile să deschidem un restaurant și să reușim fără supravegherea unui bărbat”, a precizat Hayek.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase