Home » D:News » Prințul Harry și Meghan, supărați deoarece copiii lor nu vor fi numiți „Alteță Regală”

Prințul Harry și Meghan, supărați deoarece copiii lor nu vor fi numiți „Alteță Regală”

Publicat: 18.09.2022
Prințul Harry și Meghan, supărați deoarece copiii lor nu vor fi numiți „Alteță Regală”
Foto: Profimedia

Prințul Harry și soția lui Meghan Markle sunt „supărați” deoarece copiii lor, Archie și Lilibet, nu vor primi titlul de Alteța Sa Regală (ASR) când vor fi numiți prinț și prințesă de către Regele Charles al III-lea.

Copiii prințului Harry și ai lui Meghan Markle nu vor primi statutul de ASR atunci când vor fi numiți prinț și prințesă de către regele Charles al III-lea, susține o sursă. Archie, în vârstă de trei ani, și Lilibet, în vârstă de un an, urmează să fie numiți oficial prinț și prințesă în viitorul apropiat, deoarece Charles a fost de acord să emită un document pentru a acorda aceste titluri, potrivit Daily Mail.

Totuși, sursele susțin că, în urma discuțiilor tensionate cu noul rege, soții Sussex sunt „furioși” deoarece copiii lor nu vor primi titluri de Alteța Sa Regală. Se mai spune că Harry și Meghan s-au plâns că fiicele prințului Andrew, Beatrice și Eugenie, au statutul de ASR, deși nu sunt membri ai familiei regale în activitate.

Copiii lui Harry și Meghan nu vor fi numiți „Alteță Regală”

„Harry și Meghan au fost îngrijorați de problema securității, iar faptul că sunt prinț și prințesă le aduce dreptul de a avea anumite niveluri de securitate regală. Au existat multe discuții în ultima săptămână. Ei au insistat că Archie și Lilibet sunt prinț și prințesă. Au fost necruțători de când a murit regina. Dar au rămas furioși pentru că Archie și Lilibet nu pot lua titlul de ASR. Acesta este acordul, pot fi prinț și prințesă, dar nu ASR, deoarece nu sunt membri ai familiei regale care lucrează”, a declarat o sursă pentru The Sun.

Archie și Lilibet au dreptul la aceste titluri în urma decesului reginei, ca parte a regulilor stabilite de regele George al V-lea în 1917 care limitau numărul de membri ai familiei regale care folosesc titlul ASR.

Cei doi sunt nevoiți să accepte un compromis

„Să-i lăsăm pe Archie și Lilibet să devină prinț și prințesă, dar să nu aibă titlurile HRH ar fi un compromis clasic. Același lucru s-a întâmplat cu Diana și Fergie după ce au divorțat de Charles și Andrew. Și, bineînțeles, Sarah Ferguson este și astăzi ducesă de York. Harry și Meghan ar trebui să fie mulțumiți, deoarece folosirea de prinț sau prințesă sună bine în State. Dar, chiar dacă copiii lor sunt încă sus în linia de succesiune, ei nu vor fi membri ai familiei regale care lucrează, așa că este foarte corect să nu aibă titluri. O mulțime de oameni cred că Harry și Meghan ar trebui să-și piardă ei înșiși titlurile, așa că eu cred că ar trebui să accepte acest compromis și să fie recunoscători, deoarece ar putea fi mult mai rău pentru ei și pentru copiii lor”, a declarat, pentru MailOnline, expertul regal Phil Dampier.

Soții Sussex au încetat să mai folosească propriile lor titluri ASR după ce au renunțat la statutul de membri ai familiei regale de rang înalt și s-au mutat în America de Nord.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase